Kako se Nihad Mujakić snašao u Belgiji?

Osvojio duplu krunu sa Sarajevom

Kako se Nihad Mujakić snašao u Belgiji?

A. Čaušević

Nihad Mujakić se poslije osvojene duple krune sa FK Sarajevo ovog ljeta priključio Kortrijku.

Mujakić je bez dileme jedan od natalentovanijih defanzivaca koje je u ovom desetljeću izbacila Premijer liga BiH.

Standardni mladi reprezentativac naše zemlje je zimus posao član Kortrijka, se sezonu je završio u dresu Sarajeva, a novim saigračima se priključio ovog ljeta.

Do sada je u belgijskoj Jupiler ligi odigrano pet mečeva, a Mujakić još uvijek čeka na debi u zvaničnim susretima.

Trener Yves Vanderhaeghe za sada više vjeruje Brendanu Hines-Ikeu te Garyu Kaglemaher. Njih dvojica su činila štoperski tandem u svim dosadašnjim susretima ove sezone.

Obzirom da je sezona tek počela, a Mujakić nedavno stigao u klub jasno je da se ovaj 21-godišnjak tek treba nametnuti i pokazati svoj kvalitet.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Poznavajući njegov karakter, pristup, volju i želju za radom te dokazivanjem nema sumnje da će u tome i uspjeti.

Inače, nakon pet odigranih kola Kortrijk se nalazi na sredini tabele, odnosno na 9. mjestu. Od moguićh 15 osvojeno je sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi