Mujakić predstavljen u Kortrijku: "Belgija me podsjeća na engleski Premiership"

Odličan prvi utisak nakon dolaska u Kortrijk

Mujakić predstavljen u Kortrijku: "Belgija me podsjeća na engleski Premiership"

E. Čaušević

Mladi bh. defanzivac Nihad Mujakić na kraju prošle sezone napustio je Sarajevo i karijeru će nastaviti u dresu belgijskog Kortrijka.

Mujakić je sa Kortrijkom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine i očekuje se da bude veliko pojačanje nakon odlične sezone koju je imao u dresu Sarajeva.

Ovaj 21-godišnji defanzivac je na najbolji način napustio bordo klub osvajanjem duple krune. Mujakić je danas i zvanično predstavljen u belgijskom klubu.

Mujakić nije krio da mu se Kortrijk svidio na prvu kao veoma miran i lijep grad, te je poručio da jedva čeka početak priprema za novu sezonu.

"Volim reći da nisam spor s obzirom na poziciju i da sam veoma brz. Gledao sam neke utakmice ovdje i podsjeća me na Englesku jer su navijači veoma blizu terena. Znam Stojanovića iz ekipe, on je iz Srbije i preko kolege iz Sarajeva sam došao do njegovog kontakta", rekao je Mujakić i dodao.

"Prvi osjećaj kada sam došao u grad je prelijep i baš mi se sviđa. Radujem se pripremama i novim iskustvima. Kondicioni trener nam je već poslao plan nekih treninga i jedva čekam da počnemo".

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Top Komentari

KRKAN
GDJE SU PARE OD TRANSFERA??? HAHAHAHAHAHA NEMAAAAAAAAA IHHHHH
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi