Kako su Azzurri prije 23 godine pali u BiH?

Viceprvaci svijeta pali na Koševu

Kako su Azzurri prije 23 godine pali u BiH?

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Italije nakon 23 godine ponovo gostuje u Bosni i Hercegovini.

Šestog novembra 1996. godine tada viceprvaci svijeta stigli su u BiH kako bi odigrali meč protiv jedne od novih selekcija u svijetu fudbala i očekivao se potpuni potop bh. tima.

Međutim, na kraju su Azzurri napustili stadion Koševo pognute glave. BiH je slavila sa 2:1 golovima Hasana Salihamidžića i Elvira Bolića, a gol za selekciju Italije tada je postigao Enrico Chiesa.

Bosna i Hercegovina je ovom pobjedom prekinula italijanski niz od sedam utakmica bez poraza na gostujućim terenima, a koji je trajao od septembra 1994. godine.

Sastavi timova tada su izgledali ovako:

BiH: Dedić, Konjić, Begić, Jašarević, Šabić, Halilović, Beširević, Salihamidžić, Baljić, Glavaš, Bolić. Igrali su još: Pintul, Kapetanović, Musić, Dadić, Brkić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija: Toldo, Maldini, Padalino, Torricelli, Carnasciali, Baggio, Di Matteo, Albertini, Casiraghi, Chiesa, Zola. Još su igrali: Marchegani, Apolloni, Giunti, Lentini, Simeone, Ravanelli.

Azzurri su u prvoj utakmici kvalifikacija za Euro prije nekoliko mjeseci uzvratili identičnom pobjedom od 2:1.

Top Komentari

enko
jest ali tada je sudio saem prolib,asistenti dominikovic i biljesko,cetvrti bajraktarevic,peti kazlagic,sesti zivkovic,kontroloz zahirovic var soba ibro,pilav,begic i gobeljic
0 3
Leo
Snimak kao da je iz 1996.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti