Kalendar Serije A u ponedjeljak, prvenstvo počinje ranije od očekivanog?

Atalanta - Sassuolo je prvi meč na programu

Kalendar Serije A u ponedjeljak, prvenstvo počinje ranije od očekivanog?

M. Šljivak

Novi kalendar utakmice Serije A bit će objavljen u ponedjeljak.

Italijani su jučer objavili kako je sve spremno za nastavak sezone od 20. juna, a očekuje se da ona ipak startuje dan radnije, 19. juna, a prva utakmica će se igrati u Bergamu između Atalante i Sassuola.

Bergamo je bio jedan od gradova koji je najviše bio pogođen koronavirusom i zbog toga bi se prva utakmica trebala održati baš u ovom gradu.

Iza toga 20. i 21. juna igrale bi se zaostale utakmice 25. kola Inter - Sampdoria, Torino - Parma i Verona - Caglari, dok bi se susretu 27. kola igrali od 22. do 24. juna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ponedjeljak će se raspravljati i o odgađanju finala Kupa Italije zakazanog za 17. juni. Očekuje se da će biti prebačen za drugi datum, a polufinala će se igrati prema planiranim terminima 13. i 14. juna.

Sezona u Italiji trebala bi se zaključiti 2. augusta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeleni_zub
A sta ako se razboli jedan igrac Bolonje?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi