Kalinić: Mandžukić i ja smo bili rivali, sada smo prijatelji

Napadač Fiorentine o saigraču iz reprezentacije

Kalinić: Mandžukić i ja smo bili rivali, sada smo prijatelji

Dolazak Nikole Kalinića u Fiorentinu ispostavio se kao pravi potez, pošto je hrvatski napadač doslovno procvjetao u dresu Viola.

Kalinić je treći strijelac Serije A sa 9 postignutih pogodaka, a njegov tim se nalazi na drugom mjestu tabele sa četiri boda zaostatka i utakmicom manje u odnosu na Inter.

Fiorentini predstoji izuzetno težak zadatak u 16. kolu Serije A. Klub iz Firenze će gostovati u Torinu ekipi Juventusa, a Kalinić će imati okršaj sa Mandžukićem, svojim saigračem iz reprezentacije.

"Poznajem Marija još od naših duela u HNL-u. Ja sam igrao za Hajduk, a on za Dinamo, i među nama je uvijek postojalo određeno rivalstvo, kao i kada smo se borili za ulazak u reprezentaciju", otkrio je Kalinić za italijanske medije, nakon čega je nastavio:

"Međutim, stvari su se promijenile. U reprezentaciji sam već 6-7 godina, a kako su godine prolazile, Mandžukić i ja smo postajali sve bolji prijatelji. Često se čujemo, posebno otkako smo obojica stigli u Italiju. Imamo sjajan odnos".

Od Fiorentine mnogi očekuju pad na tabeli, ali se hrvatski golgeter ne slaže s tom mišlju.

"Mnogi misle da ćemo kiksati, a ja vjerujem da ćemo osvojiti titulu. Iskreno smatram da to nije nemoguće, a do sada smo već pokazali da znamo igrati na visokom nivou. Dat ćemo sve od sebe za trofej".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina i Juventus će svoj susret 16. kola Serije A odigrati večeras s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.