Nikola Kalinić prelazi u Fiorentinu

Sutra potpisuje ugovor

Nikola Kalinić prelazi u Fiorentinu

Čelnici Fiorentine su postigli dogovor sa ukrajinskim Dniprom i Nikola Kalinić trebao bi najkasnije do sutra potpisati ugovor sa klubom iz Firence. 

Prema pisanju Tuttomercata, Fiorentina radi već neko vrijeme na dovođenju Kalinića, a navodno Dnipro će na ime obeštećenja dobiti oko šest miliona eura. Kalinić će u novom klubu zarađivivati 1,2 miliona neto po sezoni, plus bonuse. 

Ne računajući posudbe u Pulu i Šibenik, nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu to će nakon Hajduka, Blackburna i Dnipra biti četvrti klub u dosadašnjoj karijeri. 

Vrijedi istaći da Fiorentina do kraja prijelaznog roka namjerava angažovati i Fabija Borinija, ali se situacija sa bivšim igračem Chelseaja zakomplikovala nakon što su se pojavili drugi zainteresovani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.