Još jedan Hrvat u Seriji A
Foto: EPA

Kalinić na putu prema Fiorentini

Još jedan Hrvat u Seriji A

S. Bošković

Dnipro je potvrdio da je Nikola Kalinić otputovao u Italiju kako bi potpisao ugovor s Fiorentinom. 

Agent ovog igrača javno je objavio da njegov klijenat želi preći u Seriju A, te je pozvao Fiorentinu da započne pregovore s ukrajinskim timom.

Tim iz Toskane je potvrdio da su pregovori s Dniprom u toku, a nakon toga došla je i potvrda od ukrajinskog tima da će se Kalinić pridružiti timu Paula Souse. 

"Hrvatski napadač rekao je doviđenja igračima, klubu, trenerskom osoblju i menadžmentu FC Dnipro", objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Umjesto putovanja u Odessu, za igranje petog ligaškog meča protiv Shakhtara, on će otputovati u Italiju kako bi potpisao ugovor s timom iz Firence-Fiorentinom."

Osim dresa Dnipra, u kojem je postigao 49 golova u pet sezona, Nikola Kalinić nosio je još dres Blackburn Roversa, i matičnog kluba Hajduka iz Splita. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.