Kalinić sa dva fenomenalna gola donio pobjedu Fiorentini
Foto: EPA

Osam golova u sezoni

Kalinić sa dva fenomenalna gola donio pobjedu Fiorentini

Fiorentina je u 16. kolu na svom Artemio Franchiju savladala Sassuolo sa 2:1, a junak pobjede bio je Nikola Kalinić koji je postigao dva fantastična pogotka.

Domaći su stigli u vodstvo već u 10. minuti kada je proradila hrvatska veza Badelj - Kalinić. Napadač Fiorentine se odlično snašao i nakon asistencije svog sunarodnjaka lobovao Consiglija za 1:0.

Pola sata kasnije publika na stadionu je vidjela najljepši potez na utakmici. Chiesa je uposlio Kalinića, koji je petom pogodio za vodstvo Fiorentine od 2:0 i miran odlazak na odmor.

Golova nije bilo sve do 76. minute, kada je Acerbi pogodio za smanjenje rezultata na 2:1 što je, ispostavit će se kasnije, bio i konačan rezultat ove utakmice.

Za Fiorentinu je ovo bila sedma pobjeda u sezoni i ovaj tim se sada nalazi na sedmom mjestu sa 26 bodova. Sassuolo nastavlja s lošim igrama u ovoj sezoni i trenutno je tek 15. sa 17 bodova.

Nikola Kalinić je s dva večerašnja pogotka stigao do cifre od osam golova u sezoni, postao prvi strijelac tima i učvrstio svoje mjesto među vodećim strijelcima lige.

Potražite više informacija na temu Serie A:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi