Kalinića traže velikani

Hrvat briljira u Firenci

Kalinića traže velikani

Napadač Fiorentine i hrvatske reprezentacije Nikola Kalinić igra sezonu iz snova.

U Seriju A je stigao pred početak sezone iz Dnipra, a u ljubičastom dresu je postigao već deset ligaških pogodaka i drugi je strijelac prvenstva.

Svojim nastupima u Fiorentini Kalinić je na sebe skrenuo pažnju velikih klubova, o čemu je govorio i njegov menadžer Tomislav Erceg.

"Veliki klubovi su zainteresovani za njega, ali on samo razmišlja o Fiorentini. Bio je blizu Napolija kad je Pierpaolo Marino bio sportski direktor, ali to više nije slučaj i od toga nema ništa", rekao je Erceg, koji je potom dodao:

 

"Za Kalinića je ovo jako važna sezona. Italijanska liga je savršena za njega, a on je to u potpunosti potvrdio. Igra sjajno, baš kao i cijela ekipa Fiorentine, a tu velike zasluge ima trener Sousa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina se nakon 17 odigranih kola nalazi na drugom mjestu sa samo jednim bodom zaostatka za Interom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.