Kalkulacije pred nedjelju: Hrvatska može biti prva, a može lako i ispasti
Jedvaj je u nadoknadi postigao svoj drugi gol i Hrvatskoj donio veliku pobjedu nad Špancima

Sve je otvoreno

Kalkulacije pred nedjelju: Hrvatska može biti prva, a može lako i ispasti

Edmir Škorić

Hrvatska je večeras u Zagrebu pobijedila Španiju s 3:2, pa protiv Engleske u nedjelju igra jako važnu utakmicu.

Hrvatska je u sjajnom meču došla do pobjede, kasnim golom defanzivca Jedvaja, koji je u zadnji čas upao u tim.

Hrvatska sada ima četiri boda, koliko i Engleska, protiv koje igra u nedjelju u posljednjoj utakmici u grupi.

Ukoliko ostvari bilo kakvu pobjedu, Hrvatska će osvojiti grupu. U istoj situaciji je i Engleska, dok će Španija osvojiti grupu samo ako Hrvatska i Engleska remiziraju.

Hrvatska će iz najjače lige Lige nacija ispasti porazom ili remijem bez golova jer ima lošiju gol-razliku. Bilo kakav remi s golovima ostavlja Hrvatsku u prvoj ligi, ali i bez plasmana na završni turnir.

Izabranici Zlatka Dalića ovom pobjedom osigurali su status nositelja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za to je bilo potrebno da Hrvatska natjecanje u Ligi nacija završi među prvih deset od ukupno 12 reprezentacija. Budući da je Island natjecanje završio bez bodova, a da Njemačka (1 bod) i Holandija (3 boda) u posljednjem kolu igraju međusobno, jasno je da Hrvatska ne može završiti među dvije najlošije reprezentacije i pasti u drugu jakosnu grupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi