Guardiola održao sastanak s čelnicima Cityja, ono što je odlučio neće se svidjeti Jošku Gvardiolu

Građani se spremaju za zimski prelazni rok

Guardiola održao sastanak s čelnicima Cityja, ono što je odlučio neće se svidjeti Jošku Gvardiolu

Endin Čaušević

Pep Guardiola je ljetos napravio određene promjene u igračkom kadru, te Manchester City ponovo nije štedio na pojačanjima, ali čini se da španski stručnjak nije baš najzadovoljniji.

Engleski mediji pišu da Guardiola želi već u januaru pojačati odbranu jer nije zadovoljan kako stvari trenutno izgledaju.

To se ponajviše odnosi na mjesto lijevog štopera koje su u dosadašnjem dijelu sezone pokrivali Joško Gvardiol i Nathan Ake, ali Guardiola smatra da njih dvojica nisu najbolje rješenje za tu poziciju i da bolje igraju u centralnom dijelu odbrane.

Zbog toga je španski stručnjak već obavio razgovor s čelnicima Manchester Cityja kako bi ih pokušao uvjeriti da reaguju već u januarskom prelaznom roku i dovedu pojačanje za tu poziciju.

Mediji na Otoku pišu da je Guardiolina prva želja Quentin Merlin koji igra u Nantesu i svojim igrama je već privukao interes mnogih evropskih klubova.

Oglasi

Ovaj 21-godišnji Francuz igra upravo na poziciji lijevog štopera, a po potrebi može da pokrije i mjesto lijevog beka.

Ono što Guardiolu posebno raduje jeste da Merlin trenutno igra u Nantesu u formaciji koju i on gaji u Manchester Cityju, te ovom mladom defanzivcu ne bi trebalo dugo da se uklopi u novi tim.

The Sun piše da će City pokušati dovesti Merlina, a njegova cijena bi trebala iznositi oko 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Merlin je u prvom timu Nantesa debitovao prije dvije godine, te je uspio za ovaj klub da odigra 74 utakmice, dao je tri gola i upisao šest asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi