Zvijezda Bundeslige postaje prvi nogometaš sa Nobelovom nagradom? Ima samo jedan uslov...

Zanimljiva ponuda za Kamadu

Zvijezda Bundeslige postaje prvi nogometaš sa Nobelovom nagradom? Ima samo jedan uslov...

Edmir Škorić

Zvuči nevjerovatno, ali igrač Eintracht Frankfurta Daichi Kamada može da dobijel Nobelovu nagradu.

Kamada ima priliku da postane vlasnik Nobelove nagrade, ali za to mora da ispuni samo jedan uslov.

Naime, Nijemac Benamin List, naučnik koji je dobio Nobelovu nagradu, navija za Eintracht i kazao je da je spreman odreći se iste i dati je Kamadi ako na ljeto ostane u klubu. Kamada ima ponude velikana kao što su Barcelona, posebno jer mu na kraju sezone s Nijemcima ističe ugovor.

List je dao neobičnu ponudu Kamadi na Amazon Prime: “Navijam za Japan. Jedan od mojih omiljenih igrača je Makoto Hasebe. Ali Kamadin odlazak bi mi slomio srce. Htio sam iskoristiti ovu priliku da stavim svoju medalju na kocku. Ako ostane klubu, dat ću mu je", rekao je Nobelovac.

Spomenuti Benjamin List iz Njemačke i David MacMillan z SAD-a dobili su Nobelovu naradu 2021. godine u hemiji za “razvoj asimetrične organokatalize”, nove metode gradnje molekula.

Nobelovu nagradu utemeljio je švedski izumitelj dinamita i poslovni čovjek Alfred Nobel i dodjeljuje se od 1901. za izuzetna postignuća u nauci, te za književnost i kao priznanje naporima za mir.

Oglasi

Sportski direktor Eintrachta Markus Kresche šaljivo je pritom dodao: "Ako Daiti ovo čuje, morat će ostati."

Kamada je u svojoj četvrtoj sezoni u Eintracht Frankfurtu. U svakoj od njih se nečim uspijevao istaknuti.

U sezoni 2019/20 zabio je hat-trick u Evropskoj ligi - od Japanaca u evropskim natjecanjima to je pošlo za rukom samo Minaminu. Iduća sezona bila je najbolja po učinku .

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U posljednjoj je osvojio Evropsku ligu s Eintrachtom, te je zabio golove protiv četiri različite ekipe u tom takmičenju, a u finalu realizovao penal. Ove sezone ima sedam golova uz četiri asistencije na 19 utakmica.

Mundo Deportivo je još u januaru izvijestio da Barcelona ozbiljno gleda na Kamadu. 90min.com općenito piše, pozivajući se na svoje izvore, da je za igračem u potrazi cijela gomila ozbiljnih klubova: Liverpool, Manchester City, Newcastle, PSG, Borussia Dortmund. Navodno postoji i interes Bayerna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi