Kamera koja snima iz ptičije perspektive ponekad zna biti problem za golmane

Komična situacija na meču Huesca-Bilbao

Kamera koja snima iz ptičije perspektive ponekad zna biti problem za golmane

E. Čaušević

Athletic Bilbao sinoć je s minimalnih 1:0 u gostima pobijedio ekipu Huesce u meču 24. kola španske La Lige.

Bilbao je teže od očekivanog uspio da upiše nova tri boda protiv najgore ekipe La Lige u ovoj sezoni. Odlučujući trenutak utakmice desio se u 19. minuti kada je gostima sviran penal, a siguran s bijele tačke na kraju je bio Raul Garcia.

Veoma komična situacija desila se u drugom poluvremenu kada je "nastradala" kamera koja snima iz ptičije perspektive. Golman Athletica, Iago Herrerin, pri ispucavanju lopte uspio je pogoditi kameru, a sudija je na razočarenje domaćih navijača morao prekinuti meč.

Loptu je sudija vratio u igru, a na kraju su je igrači Huesce vratili protivničkom timu. No, detalj koji se sigurno ne viđa tako često na fudbalskim terenima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi