Jedina su reprezentacija bez novog dresa u Kataru, a ovako su igrači izrazili protest zbog toga
Foto - Screenshot

Nevjerovatna situacija

Jedina su reprezentacija bez novog dresa u Kataru, a ovako su igrači izrazili protest zbog toga

M. Šljivak

Najbolje fudbalske reprezentacije svijeta obavljaju posljednje priprema pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru od 20. novembra do 18. decembra ove godine.

U prethodnom periodu nacionalni timovi širom svijeta predstavili su nove dresove. Mnogo je kritika na račun proizvođača jer navijači dobrog dijela reprezentacija smatraju da nisu dobili vrhunski proizvod.

Jedan nacionalni tim međutim uopšte nema novi dres za nastup u Kataru. To je fudbalska reprezentacija Kanade.

Iako važe za državu koja je san za mnoge Kanađani od američke sportske kompanije Nike nisu dobili novi dres za nastup na Svjetskom prvenstvu. Razlog je zaista bizaran.

Iz američke kompanije saopštili su kako je Kanada u 'različitom ciklusu razvoja dresa' i da zbog toga nije bilo potrebe da bilo šta mijenjaju na dresu i Kanađani će u Kataru igrati u opremu na kakvu su navikli.

"Dres Kanade će biti isti kao i ranije jer su u različitom ciklusu razvoja dresa. Njih će i dalje predstavljati crvena i bijela boja uz prepoznatljiv simbol javorovog lista", saopšteno je.

Oglasi

Ovakva odluka dovela je i do protesta u prijateljskoj utakmici s Katarom odigranoj jučer u Torontu. Napadač Jonathan David je nakon pogotka rukom prekrio znak Nikea i na ovaj način je iskazao protest prema ovom proizvođaču sportske opreme.

Fudbaleri ove selekcije razočarani su činjenicom da su jedina reprezentacija bez novog dresa na Svjetskom prvenstvu. Defanzivac Sam Adekugbe je to javno rekao.

"Iskreno, ovo mi se ne dopada. Smatram da bi svaka reprezentacija trebala dobiti novi dres za Svjetsko prvenstvo. Ovaj dres mi je OK, ali volio bih da smo dobili novi jer je nastup na prvenstvu ipak nešto posebno".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Proces dizajniranja i proizvodnje novog dresa traje čak 18 mjeseci. Ne može ništa učiniti povodom činjenice da Kanada nema novi dizajn i morat će da se pomire s tim da su izuzetak u odnosu na ostatak svijeta.

Kanađani će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi s Belgijom, Marokom i Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti