'Bomba' zvijezde Crvene zvezde za pobjedu na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Majstorski je pogodio Kanga

'Bomba' zvijezde Crvene zvezde za pobjedu na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Samir Mlaćo

Zanimljivo je bilo širom planete na utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Između ostalih, selekcija Gabona savladala je Keniju te tako na najbolji način otvorila kvalifikacije. Bilo je 2:1 za Gabon, iako su gosti vodili nakon prvog dijela i imali sve u svojim rukama.

Izjednačenje je donio Boanga, a zatim dvije minute prije kraja na scenu stupa zvijezda Crvene zvezde Guelor Kanga i postiže pogodak kakav se rijetko viđa.

Kanga je 'opalio' sa 25 metara i sjajno pogodio za pobjedu svoje reprezentacije. Važna je to pobjeda, a član aktuelnog prvaka Srbije na kraju je bio junak svoje selekcije.

Pogodak koji zaista vrijedi pogledati više puta i uživati.

[twitter]https://twitter.com/joueursGabonais/status/1725217670495158310[/twitter]
Gabon naredni meč igra protiv Burundija, a Kanga se vraća obavezama u Crvenoj zvezdi. Vjeruje da njegov tim može do odbrane titule prvaka, iako će im biti veoma teško. Trenutno zaostaju šest bodova za liderom Partizanom koji 'melje' svoje rivale.

Partizan igra u sjajnoj formi i očigledno da u ovom klubu vjeruju da ove sezone mogu pomrsiti planove komšijama. Bio bi to žestok udarac za Crvenu zvezdu, prije svega finansijski, pa u klubu i ne žele pomisliti na to.

Kanga je ove sezone upisao devet nastupa u Super ligi Srbije, te ima po tri pogotka i isto toliko asistencija. Jedan nastup i jedan pogodak je dodao i u Ligi prvaka, te pokazao da i pored 33 godine može mnogo pomoći ekipi.

Za selekciju Gabona upisao je 63 nastupa uz dva pogotka, a ovaj je od jučer će sigurno dugo pamtiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi