Bakhar napustio Beograd i ide u Izrael, ali neće se ispuniti želja mnogim navijačima Zvezde

Ne ide sezona po planu navijačima aktuelnog prvaka Srbije

Bakhar napustio Beograd i ide u Izrael, ali neće se ispuniti želja mnogim navijačima Zvezde

Samir Mlaćo

Izraelski stručnjak Barak Bakhar sjajno je krenuo u Crvenoj zvezdi, no već se javljaju prvi problemi. Zvezda nije dostojan rival timovima u grupnoj fazi Lige prvaka, dok u prvenstvu zaostaje za Partizanom koji igra sjajno i ne misli prepustiti lidersku poziciju.

Bakhar je dobio brojne kritike, no ima sjajan ugovor i jasno je da Zvezda mora platiti pravo bogatstvo u slučaju da se odluči riješiti Izraelca.

Ovaj Izraelac ranije je govorio da odavno nije vidio svoju porodicu, te da strahuje i zbog sukoba Izralea i Palestine, a sada je odlučio da krene put svoje zemlje.

Posjetit će porodicu u Izraelu, te provesti u svojoj zemlji par dana, a nakon toga slijedi povratak u Srbiju. Bahar je upravo iz Izraela stigao u srbijanski nogomet, a nakon reprezentativne pauze očekuju ga dva teška ispita.

Prvo će Zvezda igrati protiv Vojvodine u Super ligi Srbije, te nema pravo na kiks u navedenom meču,a zatim slijedi duel protiv Young Boysa u Ligi prvaka.

Bakhar je nedavno dobio i podršku čelnika Zvezde, no jasno je da bi novi kiks sve promijenio. Gubitak titule prvaka bio bi žestok udarac za ovaj klub i niko i ne želi pomisliti da je bitka sa Partizanom gotova.

Oglasi

"Postoji kriza igre i kriza rezultata u posljednja dva mjeseca, ali UO vjeruje da će igrači i trener svojim radom i igrama prevazići trenutnu krizi i pokazati kvalitet koji imaju", naveli su nedavno iz Crvene zvezde.

Srbijanski mediji ranije su naveli da u slučaju otkaza Zvezda Bakharu i njegovim pomoćnicima mora isplatiti oko četiri miliona eura.

Dakle, aktuelni prvak Srbije morao bi isplatiti ostatak ugovora od tri godine, te im se to sigurno bar za sada nikako ne isplati.

Kada je trenutna situacija u Super ligi Srbije u pitanju, Zvezda za Partizanom zaostaje šest bodova, čemu se sigurno nisu nadali poslije 14 odigranih kola. Kiksao je aktuelni prvak Srbije na tri meča, tačnije dva puta je poražen, a jednom je remizirao.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan na drugoj strani ima tek jedan remi. Sa mnogo problema ušao je ovaj klub u sezonu, navijači su nezadovoljni radom Uprave odlučili se za bojkot, no na terenu to djeluje mnogo bolje. Partizan je u 14 utakmica upisao čak 13 pobjeda, a posebna važan je bio posljednji meč.

Čukarički je imao bod u svojim rukama sve do posljednjih par minuta, no Partizan je uspio postići pogodak i zadržati plus šest u odnosu na ljutog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi