Čelnici Crvene zvezde nisu spavali: Stigla je unosna ponuda za Bukarija, uskoro moraju odlučiti

Igra u sjajnoj formi, ali navijači novu titulu prvaka

Čelnici Crvene zvezde nisu spavali: Stigla je unosna ponuda za Bukarija, uskoro moraju odlučiti

Samir Mlaćo

Crvena zvezda se nije proslavila ove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka, a borba sa Partizanom u domaćem prvenstvu traje iz kola u kolo.

Zvezda nema pravo na kiks, no u klubu sa Marakane sada se više priča o mogućem izlaznom transferu koji će sigurno uzdrmati klub.

Naime, Sportal prenosi da bi Zvezdu mogao napustiti Osman Bukari i to za 11 miliona eura. Radi se o fantastičnoj ponudi od jednog inostranog kluba o kojem se za sada ne priča puno.

Navodi se da postoji velika šansa da se transfer desi već u narednom mjesecu i da Bukari nakon godinu i pol dana napusti Zvezdu, aktuelnog prvaka Srbije.

Ukoliko se to i desi, biće to jedan od najvećih izlaznih transfera u historiji Zvezde, odmah iza transfera Nemanje Radonjića. On je prešao u francuski Marseille za 12 miliona eura.

Oglasi

Naravno, mnogo toga će se pitati i čelnici Crvene zvezde, a oni su pod velikim pritiskom.

Navijači neće ni da pomisle na predaju u borbi sa Partizanom koji igra sjajno, a svjesni su šta može značiti odlazak Bukarija, jednog od najboljih igrača.

Bukari je rođen u Gani, a ove sezone upisao je 11 nastupa u Super ligi Srbije uz tri pogotka i isto toliko asistecija.

Četiri nastupa je dodao u Ligi prvaka. Dva puta se upisao u listu strijelaca, te jednom asistirao.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U Crvenu zvezdu stigao je iz belgijskog Genta, a nastupao je i za Nantes, te Trencin. Prema transfermarktu vrijednost mu je šest miliona eura.

Ostaje da se vidi šta će odlučiti čelnici Crvene zvezde. Prilika je ovo za sjajnu zaradu, ali moraju misliti i na ambicije kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti