U Chelseaju sa mnogo nestrpljenja čekaju medicinski izvještaj
FOTO - EPA

Kante povrijeđen

U Chelseaju sa mnogo nestrpljenja čekaju medicinski izvještaj

A. Beganović

U okviru 36. kola Prremiershipa sinoć je Chelsea stigao do velikog trujumfa u duelu sa Leicester Cityjem.

Slavili su londonski Plavci rezultatom 2:1, a sa ova tri boda Chelsea je napravio značajan korak u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Međutim, pobjeda Chelseaja ostala je u sjenci povrede ponajaboljeg igrača N'Gola Kantea koji je teren napustio u 32. minuti, pa sada u londonskom klubu s mnogo nestrpljenja očekuju medicinski izvještaj.

Optimističan je menadžer Thomas Tuchel koji jako cijeni svog veznog fudbalera i tvrdi da Chelsea sa njim i bez njega nije ista ekipa.

“Nadam se da se ne radi o ozbiljnoj povredi. Na vrijeme nas je obavijestio da je zabrinut zbog stražnjeg dijela bedra, što bi, ako nastavi igrati, moglo dovesti do većih problema. Morali smo u igru ubaciti Kovačića. Također smo riskirali s njim, jer je bilo planirano da ne ulazi u igru prije 60. minute", rekao je Tuchel.

"Nadam se da se N'Golo može vratiti na pravi put. Sinoć smo uspjeli nadoknaditi njegov gubitak, ali ipak, sa i bez njega, to su dvije različite ekipe”, rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea se kolo prije kraja Premiershipa nalazi na 3. mjestu koje garantuje nastup u Ligi prvaka iduće sezone. Plavic imaju 67 bodova, jedan više od Leicestera i četiri od Liverpoola koji ima i utakmicu manje.

U posljednjem kolu u kojem će tražiti pobjedu Chelsea gostuje kod Aston Ville, a osim ove utakmice do kraja sezone odigrat će još jednu i to onu u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi