Pogba: Kante mnogo vara, ali ne možete takvog čovjeka mrziti

Francuz hvali sunarodnjaka

Pogba: Kante mnogo vara, ali ne možete takvog čovjeka mrziti

E. Škorić

Veznjak Manchester Uniteda Paul Pogba govorio je o svom sunarodnjaku N'Golu Kanteu.

Pogba i Kante zajedno igraju za reprezentaciju Francuske i jako su dobri prijatelji iako su žestoki rivali kada se susretno na Old Traffordu ili Stamford Bridgeu u različitim dresovima.

Kante je poznat po svojoj skromnosti, obožavaju ga zbog toga, a takvog ga poznaje i Pogba, mada priznaje da izvan terena omaleni Francuz "mnogo vara".

"Puno vara, baš puno. Na kartama, u društvenim igrama. Iskreno kažem, mnogo vara. Lukav je i pametan dečko. Ali ne možete da ga mrzite, on je jednostavno takav", rekao je Pogba.

"On je najomiljeniji nogometaš u povijesti nogometa. Morate ga voljeti, ne možete ga mrziti, to nije moguće", hvalio je Pogba zvijezdu Chelseaja.

"Ima sve. Tehnički je dobar, s dobrom kvalitetom dodavanja i svugdje je na terenu. Nekad kažem da se pojavljuje iz zemlje. Ne vidite ga, samo se pojavi - bum. Nema gdje ga nema tokom utakmice", tvrdi Pogba.

Pogba se i dalje suočava s neizvjesnom budućnošću nakon ove sezone jer njegov ugovor s Old Trafforda završava, dok bi Kantea definitivno trebali gledati i naredne sezone u Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obojica su 2018. godine bili svjetski prvaci s Francuskom, a Kante se trenutno sprema za jednu od najvažnijih utakmica u karijeri - finale Lige prvaka protiv Mancheter Cityja.

Taj meč igra se 27. maja, tek dvije sedmice prije početka Evropskog prvenstva.

Top Komentari

Zmiugaloma
Koji dan za redom ovo objavljujete?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi