Kao dječak je donosio lopte na stadionu, a danas je stigao kao veliko pojačanje
Dječak koji je donosio lopte, na isti stadion danas na isti stiže kao velika zvijezda

Alvaro Morata se vratio u Madrid

Kao dječak je donosio lopte na stadionu, a danas je stigao kao veliko pojačanje

E. Škorić

Alvaro Morata danas je potpisao posudbeni ugovor s Atleticom iz Madrida.

Upravo je u Atleticu Morata započeo karijeru, ali je još kao tinejdžer prešao u Real Madrid, kasnije igrao za Juve, Chelsea, pa se sada vratio u Madrid.

Neki navijači bili su protiv njegovog povratka, ali Morata ističe da je ovo klub za koji je oduvijek želio da igra. Uobičajena izjava kada igrač tek stigne u klub, mada je Atletico zaista klub Moratinih snova, pošto je kao dječak još trenirao u crveno-bijelom dresu, a tome svjedoči i fotografija koju je objavio na Instagramu.

"Ponosan sam što sam ovdje. Sretan sam, ne mogu dočekati prvi trening sa novim saigračima", rekao je Morata, pa se osvrnuo na dječačke dane.

"Bilo je dana kada sam na vratima s ocem čekao satima kako bih dobio loptu s potpisom igrača Atletica. Donosio sam lopte na stadionu, a kada to nisam radio onda sam bio na tribinama".

Ima dobre odnose sa svima

"Ja imam dobre odnose sa svima, razgovarao sam sa Diegom, sa Vitolom, Antoniom, Juanfranom ... Veoma sam uzbuđen jer ću sa svima njima igrati. Antoine (Griezmann) mi je pisao i prije nego što je sve bilo gotovo...Želim im uzvratiti povjerenje koje sam dobio".

Posvetio je koju riječ i treneru Diegu Simeoneu.

"Svi znaju šta je Simeone učinio u ovom timu, zaista želim da radim s njim, on je jedan od najboljih trenera koji postoji."

Na kraju je istakao da je posebno motivisan i da će dati sve od sebe kada obuče crveno-bijeli dres.

Potražite više informacija na temu La Liga:

View this post on Instagram

Con la ilusión de un niño... 🔴⚪️🔴 #AupaAtleti

A post shared by Álvaro Morata (@alvaromorata) on

Top Komentari

teddy sheringham
Alvaro Klupata
1 1
Ma dajj
Picja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi