Kao junak iz filmskih priča: Zaigrao protiv Seville nakon trogodišnje pauze zbog povreda

Soriano se konačno vratio

Kao junak iz filmskih priča: Zaigrao protiv Seville nakon trogodišnje pauze zbog povreda

E. Čaušević

Fudbaleri Villarreala jučer su remizirali na svom terenu protiv Seville (2:2) u okviru 31. kola španske La Lige.

Žuta podmornica je u dva navrata imala prednost u ovom meču golovima Alcacera i Torresa, ali su gosti uspjeli da dođu do boda. Prvi gol za Sevillu zabio je Escudero, dok im je remi donio Munir El Haddadi u 63. minuti utakmice.

Međutim, meč u Villarrealu obilježio je igrač domaćeg tima Bruno Soriano koji se nakon tri godine konačno vratio na teren. Soriano je u igru ušao u 88. minuti meča i na njegovom licu se vidjelo koliko je za njega o poseban trenutak.

Ovaj 36-godišnji defanzivac je tri godine muku mučio s povredama, ali na svu sreću uspio se oporaviti i konačno zaigrati. On je dobio i veliki aplauz svojih saigrača kada je ulazio na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neću lagati da sam nekoliko puta razmišljao da odustanem i završim karijeru jer sam doživio niz razočarenja. Bilo je teško, ali na sreću uspio sam se vratiti. Veoma sam sretan što sam ponovo zaigrao i u tih peti minuta koliko sam bio na terenu sam pokušao dati sve od sebe.

Zanimljivo da je Soriano cijelu svoju karijeru proveo upravo u dresu Villarreala. Za ovaj klub debitovao je 2006. godine, te je imao prethodnih godina zanimljivih ponuda, ali nije želio napuštati Žutu podmornicu čak ni kada su ispali iz društva najboljih. Zbog toga je sigurno jedna od najvećih legendi ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi