Kao u 1. ligi FBiH: Fudbaleri kluba iz Srbije sjeli na teren

Iz protesta prema suđenju

Kao u 1. ligi FBiH: Fudbaleri kluba iz Srbije sjeli na teren

Jučerašnju utakmicu srbijanske Superlige obilježila je nesvakidašnja situacija, s kojom smo se, istina, prošle sezone susretali u 1.ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Igrali su Čukarički i Radnički iz Niša i gosti su slavili sa 3:2 nakon preokreta i velike pomoći glavnog suca Ilije Brdara.

Sve je počelo kada je u 50. minuti dosuđen krajnje diskutabilan penal za Radnički, uz crveni karton za domaćeg fudbalera Stevanovića, a do 73. minute su isključenja zaradili i stoper Puškarić i pomoćni trener Šarac.

Sudac je još u nekoliko navrata donosio kriminalne odluke na štetu domaćeg tima, pa su fudbaleri Čukaričkog u 77. minuti u znak protesta sjeli na teren (11:20 na snimku).

U Srbiji ističu da je ova utakmica velika sramota za srbijanski fudbal, koji se obrukao pred cijelim svijetom budući da je utakmici prisustvovalo 20-ak skauta inostranih klubova. Prema riječima očevidaca, većina ih je sredinom drugog poluvremena napustilo stadion.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjetimo, slične stvari dešavale su se i na terenima u BiH, konkretno u Gradačcu gdje su igrači visočke Bosne odlučili da na ovaj način iskažu svoje nezadovoljstvo. Kasnije se to pretvorilo u pravi mali trend, budući da su slično ponavljali i fudbaleri nekih drugih bh. klubova...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti