Kao u stara vremena: Abramovič nakon Ziyecha i Wernera dovodi još jednu veliku zvijezdu

Pravi strašan tim

Kao u stara vremena: Abramovič nakon Ziyecha i Wernera dovodi još jednu veliku zvijezdu

Edmir Škorić

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič očigledno više nema namjeru da gleda u leđa Manchester Cityju i Liverpoolu.

Chelsea je, kao u neka stara dobra vremena, kada je njegov vlasnik i ruski tajkun dovodio najveće zvijezde, ovog ljeta spremio paklena pojačanja. Hakim Ziyech iz Ajaxa je 'završen', navodno i Timo Werner iz Leipziga, ali tu nije kraj.

Prema informacijama koje kruže otočkim portalima, sljedeće pojačanje je Kai Havertz, mladi Nijemac koji je imresinirao igrama u dresu Bayer Leverkusena i koji se već neko vrijeme povezuje s Bayernom, ali i sa nekoliko drugih velikana.

Chelsea je imao zabranu transfera, a sada je dobio mogućnost da ponovo trguje, a u prilog mu ide i trenutna situacija u kojoj cijene fudbalera znatno padaju zbog pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plavci su spremni Havertza platiti 80 miliona eura, a u ovim teškim vremenima čelnici Bayera teško će moći da odole. Vjeruje se da se s Havertzom neće Abramovič zaustaviti i da planira dovesti i novog golmana, a kandidati su Andre Onana iz Ajaxa i Ugurcan Cakir iz Trabzonspora.

Moguće je da stigne i lijevi bek, a kandidat je Ben Chillwell iz Leicestera, kao i Ajaxov Nicolas Tagliafico.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Ako dovedu navedene igrače ne samo da ce osvojiti englesku ligu nego i svijet
0 4
Err
Werner i Ziyesh igrači za rotaciju i ništa više od toga u klubovima koji mogu osvojiti ligu. Max domet će im biti treće mjesto.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi