Kapa do poda: Leicester vraća napadača s posudbe i šalje ga u Cardiff

Islam Slimani na korak od velškog kluba

Kapa do poda: Leicester vraća napadača s posudbe i šalje ga u Cardiff

E. Čaušević

Cardiff City je prije sedam dana završio transfer Emiliana Sale koji je iz Nantesa stigao za 17 miliona eura, no onda je počela drama.

Sala se vratio u Nantes dan kasnije kako bi se oprostio od saigrača i završio nekoliko stvari u francuskom gradu, a onda se u ponedjeljak zaputio ka novom klubu. Ipak, sve je jasnije da Sala nikada neće obući dres Cardiffa jer se avion u kojem je on bio srušio u more.

Argentinski napadač još uvijek nije pronađen, a potraga za njim je završena. Međutim, već danima se vodi debata o tome šta će sada uraditi Cardiff jer pravila jasno govore da oni moraju platiti 17 miliona eura Nantesu bez obzira na sve.

U ovoj tragediji je Cardiff ostao i bez igrača i bez novca, no čini se da nisu bez prijatelja. Engleski mediji prenose da je Leicester odlučio pomoći svom protivniku iz Premiershipa tako što će im ustupiti usluge alžirskog napadača Islama Slimanija do kraja sezone.

Slimani trenutno igra u Fenerbahčeu na posudbi, ali prema svemu sudeći Leicester će ga vratiti s posudbe i proslijediti Cardiffu. Na King Power stadionu znaju kako je kada vas pogodi tragedija s obzirom da su nedavno ostali bez predsjednika Vichaija Seivaddhanaprabhe koji je poginuo pored stadiona u padu helikoptera.

Halilhodžić: Znam da košta, ali sramota je prekinuti potragu

Avion, pilot i Sala nisu pronađeni, a policija Guernseyja je u u četvrtak saopštila da prekida potragu uz poruku da je sve pretraženo, ali da od aviona nema ni traga.

Ubrzo su počeli pristizati apeli da se potraga nastavi. Zahtjev je to njegove porodice, prijatelja, saigrača, navijača, ali i mnogih drugih ličnosti iz svijeta fudbala.

Da se potraga morala nastaviti, bez obzira što je jasno da ni pilot ni Sala nisu mogli preživjeti nesreću, smatra i Vahid Halilhodžić, trener Nantesa. Halilhodžić je jučer govorio na press konferenciji povodom meča Nantesa i niželigaša L'Entente Sannois Saint-Gratiena u Kupu Francuske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sramota je prekinuti potragu, ne možemo si to priuštiti. Sve to košta, očigledno je da košta, ali nedopustivo je prekinuti potragu... Za mene je sramota to uraditi, zamislite kako to djeluje njegovoj porodici... Ne postoji tolika dubina da se avion ne može pronaći", istakao je Halihodžić, pa dodao:

"Kao klub, mi smo ujedinjeniji nego ikada. Nantes je velika porodica... Čak i u ovako teškoj situaciji moramo se spreminiti za sljedeću utakmicu. Šokirani smo, ali moramo nastaviti raditi. Život ide dalje, moramo ići naprijed".

Top Komentari

yebem_velez_pisam_horde
Jel vam glupo vise pisat jedne te iste stvari?
0 5
Adnanos
Jesu dosadili ovi sto komentarisu kako se sta pise. Citaj ili necitaj. Komentarisi poentu u sadrzaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi