Kapića očekuju teški mjeseci u Paderbornu
Foto: Paderborn 07/facebook

Bild tvrdi da je daleko od prve postave

Kapića očekuju teški mjeseci u Paderbornu

Rifetu Kapiću neće biti nimalo lako da se izbori za minutažu u Paderbornu.

Ovaj novopečeni bundesligaš doveo je Kapića iz Grasshoppersa za nešto više od 100.000 eura. Na prvim prijateljskim utakmicama bh. fudbaler je pokazao raskoš svoga znanja, svi su imali samo riječi hvale na njegov račun, no od prve postave Paderborna danas je prilično daleko.

Tako je Kapić s klupe odgledao duel s Rodinghausenom u DFB kupu, kao i u Bundesligi protiv Bayera, a da je pred njim iznimno težak period piše i eminentni list Bild, koji navodi da je vrijeme prilagodbe za doskorašnjeg fudbalera Sarajeva bilo prekratko.

Kao gubitnika priprema Bild je označio i Caulyja Sousu koji je u Paderborn stigao ovog ljeta iz trećeligaša Duisburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svejedno, u Paderbornu itekako znaju kakvog su fudbalera doveli. U prilog tome ide i što su ga 'kaparisali' još zimus, no kada preko Grasshoppersa i Sarajeva dođete u ligu kakva je Bundesliga, sasvim je logično da se najprije morate naoružati strpljenjem prije nego dobijete pravu priliku. 

Top Komentari

Fcs
Eto njega na Koševo opet.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi