Paderborn na bosanskom jeziku poželio dobrodošlicu Kapiću

Lijepa gesta

Paderborn na bosanskom jeziku poželio dobrodošlicu Kapiću

S. Grebović

Doskorašnji igrač FK Sarajevo Rifet Kapić svoj fudbalski put će nastaviti u novopečenom bundesligašu, ekipi Paderborna.

Kapić je u redove prvoligaša sa Koševa stigao u zimskom prelaznom roku kao posuđen igrač švicarskog Grasshoppersa, a u prvom dijelu sezone nastupao je za moldavski Sheriff.

Ovaj veznjak je prija par dana i zvanično postao igrač Paderborna jer je sa novim članom Bundeslige potpisao trogodišnji ugovor koji će važiti do 30. juna 2022. godine.

Rifet Kapić je u svojoj karijeri branio boje Krajine, Sarajeva, Istre, češkog Varnsdorfa, slovenačke Gorice, Grasshoppersa i moldavskog Sheriffa.

Ekipa Paderborna je promociju u Bundesligu izborila sa druge pozicije u njemačkoj Cvajti, a novopečeni prvoligaš je bh. internacionalcu na našem jeziku putem Instagrama poželio dobrodošlicu riječima: "Dobrodošao Rifet!"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

Ante G.
Na Hrvatskom ili Srpskom, bosanski ne postoji...
2 8
adaStolac
Kakvi bola Srbi i Hrvati? U Bosni su zivjeli Bosnjani .
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi