Zbog čega se Kapić vratio u Sarajevo?
Foto: Paderborn

Ne trenira sa Paderbornom

Zbog čega se Kapić vratio u Sarajevo?

Bundesliga će u predstojećoj sezoni biti brojnija za još jednog bh. fudbalera.

Nakon Vedada Ibiševića i Ermina Bičakčića, od naredne sezone u Bundesligi će nastupati i dojučerašnji fudbaler Sarajeva Rifet Kapić koji je početkom mjeseca potpisao ugovor s tamošnjim Paderbornom.

Epizoda u ovom klubu za Kapića je počela veoma dobro. U debiju je uspio da postigne dva pogotka u rasponu od tri minute, doduše protiv niželigaša, no u međuvremenu morao je da napusti klupski kamp i vrati se u Bosnu i Hercegovinu.

Potvrdio je to i Paderbornov trener Steffen Baumgart, a iako je naveo da su u pitanju 'osobni razlozi', u suštini nezvanična informacija glasi kako ovaj vezista u Sarajevu radi na dobijanju radne dozvole. 

"Kapić je još uvijek u Bosni i Hercegovini, ima jednu ili dvije stvari koje treba riješiti. Svejedno, on tamo trenira invidualno", kaže Baumgart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovakvi slučajevi su česti. Završen transfer u Njemačku imao je i Adi Mehremić, no kako se cijeli proces oko dobijanja dozvole odužio, nije želio riskirati i na kraju je prihvatio ponudu portugalskog Avesa.

Promo

Top Komentari

Rus
Tri mjeseca na baustelu pa kuci
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti