Kapiteni ne žele na teren dok im ne bude garantovana zdravstvena sigurnost
Foto - EPA

Problemi u Nizozemskoj

Kapiteni ne žele na teren dok im ne bude garantovana zdravstvena sigurnost

M. Šljivak

Pandemija koronavirusa potpuno je zakomplikovala stvari u svijetu sporta.

Naravno, najveći udar trpi fudbal koji zbog otkazivanja takmičenja gubi ogroman novac, ali ohrabrujuće je to što je UEFA objavila da bi se nacionalna prvenstva mogla nastaviti u maju.

Međutim, prvenstvo u Nizozemskoj je dovedeno pod znak pitanja. Iako je izdata dozvola da se od 28. aprila ekipe mogu vratiti grupnim treninzima, kapiteni klubova odbili su takav prijedlog.

Kapiteni svih klubova složni su da neće na teren dok im ne bude u potpunosti garantovano zdravlje od strane ministarstva zdravstva Nizozemske.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tek kada dobiju potpune garancije za svoje zdravlje, oni će započeti treninge u grupama, a zatim i nastaviti sezonu koja je bila veoma uzbudljiva.

Ajax i Az Alkmaar su dijelili prvo mjesto sa 56 bodova, a ako se sezona nekim slučajem otkaže prvak će biti Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi