Ajax se cjenka s porodicom nesretnog Nourija i nude im pet miliona eura odštete
Foto - EPA

Zbog lošeg tretmana prilikom povrede

Ajax se cjenka s porodicom nesretnog Nourija i nude im pet miliona eura odštete

M. Šljivak

Rukovodstvo Ajaxa morat će se pobrinuti za svog nekadašnjeg člana Abdelhaka Nourija, ali dogovor oko isplate još uvijek nije postignut jer se amsterdamski tim cjenka s porodicom nesretno stradalog fudbalera.

Nekada veliki talenat nizozemskog velikana teško je stradao u julu 2017. godine na pripremnom meču s Werderom iz Bremena. Doživio je srčani udar na terenu, a zatim je zbog oštećenja na mozgu proveo gotovo tri godine u komi.

Oporavak danas 22-godišnjek Nourija teče dobro. Nakon buđenja iz kome komunicira s porodicom koja će uskoro dobiti milionsku odštetu iz kluba.

Advokat porodice Nouri razgovara o mogućoj kompenzaciji. Iako cifre nisu tačno poznate, novinar De Telegraafa Valentijn Driessen saznaje da će ponuda tima iz Amsterdama biti pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nourijeva porodica želi više novca. Traže 10 miliona eura, a Ajax je spreman ponuditi polovicu tog iznosa, odnosno pet miliona eura", ističe Driessen iz svojih izvora.

Pregovori će trajati u narednom periodu i nema dileme da će porodica nesretnog fudbalera zbog njegove trajne invalidnosti inkasirati višemilionski iznos.

Top Komentari

Zulfikar
Sta ocekivati od cifutskog kluba Ajax.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi