Zukanović i ekipa s devet igrača odoljeli Feneru, domaći golman činio čuda na golu

Karagumruk osvojio bod

Zukanović i ekipa s devet igrača odoljeli Feneru, domaći golman činio čuda na golu

E. Ganibegović

U 18. kolu turske Superlige sjajnu utakmicu odigrali su Karagumruk i Fenerbahce, a na kraju je završeno 1:1.

Nakon uvodnih pola sata, šok za goste. Srbijanski napadač Aleksandar Pešić postiže gol za 1:0 i dovodi domaće u vodstvo.

Ubrzo nakon toga, šok za šokom za domaćina. Dosuđen je penal za goste, a direktan crveni karton dobija Bekaroglu.

Žestoko je kod suca protestvovao Erkin, pa je i on sa svojim kolegom morao ranije pod tuš. 

Loptu uzima Mesut Ozil i pogađa za 1:1.

U drugom poluvremenu sveopšta ofanziva gostiju. Imali su čak 20 udaraca, od čega 10 u okvir gola, dok domaćin nije uputio niti jedan jedini šut, no promjene rezultata nije bilo.

Sjajno su posao odradili Ervin Zukanović i ekipa, a bh. fudbaler je odigrao svih 90 minuta i predvodio odbranu Karagumruka.

Mora se istaknuti i Emiliano Viviano, koji je činio zaista čuda na golu i jedan je od najzaslužnijih što Fenerbahce nije iskoristio dva igrača više i kući ponio sva tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije