Karić: Olimpik je sjajno posložen, a liga veoma nepredvidiva

Napadač Vukova sa Otoke za SportSport.ba

Karić: Olimpik je sjajno posložen, a liga veoma nepredvidiva

Samir Mlaćo

Nakon važne pobjede u Gračanici nad Bratstvom u FK Olimpik sa imperativom pobjede dočekuju subotnji duel 25. kola protiv TOŠK-a iz Tešnja.

Junak Sarajlija u Gračanici bio je napadač Mahir Karić koji je u drugom poluvremenu sa dva pogotka donio pobjedu svom timu. Karić je na zimu stigao na Otoku iz banjalučkog Borca, te za kratko vrijeme pokazao svoje kvalitete.

Navijači Olimpika upravo u Kariću vide glavnu uzdanicu u borbi za Premijer ligu.

"Sigurno je da smo favoriti protiv TOŠK-a, preuzimamo tu ulogu i želimo da potvrdimo pobjedu iz Gračanice", govori na početku razgovora za SportSport.ba Karić.

Zadovoljan je u Olimpiku, iako svjestan da je Prva liga Federacije veoma specifično takmičenje u svakom pogledu.

"Zadovoljan jesam, liga je takva kakva jeste. Teža je za igrati nego Premijer liga. Mi smo imali par kikseva ove sezone, međutim svojim igrama sam zadovoljan. Sigurno da to može i bolje, raduje nas što se iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje, te vjerujem da ćemo biti još bolji sada kada je to najpotrebnije".

Sloga trenutno ima tri boda prednosti od Olimpika, ali na Otoci vjeruju da će oni prvi proći kroz cilj.

"Vjerujem da možemo nadoknaditi prednost Sloge, 18 bodova je u igri, a liga je nepredvidiva. Nigdje unaprijed ne možete upisati bodove".

O Olimpiku ima samo riječi hvale, posebno za čelnike kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Uprava kluba i ostali članovi kluba su se pobrinuli da sve bude na nivou. Sve je posloženo, od omladinskog pogona do prve ekipe. Velika će šteta biti ako se Olimpik ne vrati u Premijer ligu, zato ćemo se boriti do kraja i vjerujem na kraju slaviti", dodao je Karić, koji je u devet utakmica postigao tri pogotka i dodao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi