Benzema otkrio koji mu je najdraži gol u dresu Reala

Nakon sinoćnjeg jubileja

Benzema otkrio koji mu je najdraži gol u dresu Reala

S. Grebović

Real Madrid je sinoć uvjerljivo slavio protiv Mallorce rezultatom 6:1.

Kraljevi su bili i više nego uvjerljivi za novu, petu pobjedu u sezoni u Primeri.

Sjajni Asensio je postigao tri gola, Benzema je dodao dva, a i Isco se upisao u listu strijelaca.

Francuski napadač je postigao pogotke u 3. i 83. minuti susreta, a drugi gol je ujedno bio i 200. jubilarni za Karima Benzemu u ligi.

On je tako postao tek deseti igrač  koji je stigao do ove brojke u špaskom prvenstvu. Prije njega to je za nogom pošlo Lionelu Messiju (473), Cristianu Ronaldu (311), Telmo Sari (253), Hugo Sanchezu (234), Raulu Gonzalesu (228), Alfredo Di Stefanu (227), Cezaru Rodrigesu (221), Kini (219) i Painyi (211).

"Ovaj klub je moj cijeli život i jako sam ponosan na golove. Nadam se da ću ih postići još. Pokušavam da igram svoj fudbal, koji volim: da se krećem po terenu, asistiram, dajem golove i pomažem saigračima", rekao je Benzema.

Francuz je izdvojio i koji mu je najdraži gol u dresu Kraljevskog kluba do sada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moj omiljeni gol? Reći ću prvi, na asitenciju Van Nistelrooya na Bernabeuu. Ovo dugujem svojoj porodici, deci, navijačima Madrida i svim ljudima koji me vole", dodao je.

Inače, taj je gol postigao 9. septembra 2009. godine.

Top Komentari

Klicko
Iz penala????
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi