Njegov saigrač zabio gol, Benzemina reakcija nikome nije jasna, a onda je stigla kazna trenera

Francuz je očito totalno van forme

Njegov saigrač zabio gol, Benzemina reakcija nikome nije jasna, a onda je stigla kazna trenera

Endin Čaušević

Al Ittihad je večeras na svom terenu sa 2:0 pobijedio Al Riyadh u meču 20. kola saudijske Premier lige, a nakon skoro dva mjeseca zaigrao je i Karim Benzema. Francuz je zbog svoje reakcije kod gola 1:0 bio u centru pažnje, a potom je ponovo doživio udarac od trenera Marcela Gallarda.

Benzema je posljednji meč u dresu saudijskog kluba odigrao još 26. decembra nakon čega je krenuo krizni period. Prvo je bez dozvole kasnio na pripreme skoro 20 dana, a potom su počeli sukobi s trenerom Gallardom.

Francuski napadač prije nekoliko dana uopšte nije bio u sastavu za meč Azijske Lige prvaka jer je bio višak u broju stranaca, no Benzema je večeras konačno zaigrao.

Nekadašnji napadač Real Madrida našao se u početnoj postavi Al Ittihada, ali se svojom igrom nije previše proslavio i bilo je jasno da Benzema ni fizički nije baš u najboljoj formi.

Međutim, ono o čemu svi pričaju jeste Benzemina reakcija iz 12. minute kada je Al Ittihad poveo sa 1:0, a pogodak za ovaj tim zabio je Abderrazak Hamdallah.

Oglasi

No, kada je Hamdallah zabio pogodak za 1:0 ostali saigrači su se radovali zbog toga, no Benzema je bio "hladan kao špricer", te njegove reakcije skoro da nije ni bilo što su svi odmah zapazili.

Benzema se ponašao kao da je njegov tim primio, a ne postigao pogodak zbog čega se ponovo našao na meti kritika navijača Al Ittihada. Reakciju Benzeme kod gola za 1:0 možete pogledati na OVOM LINKU.

Noćna mora za francuskog napadača što se tiče ove utakmice se nije na tome zaustavila jer se Gallardo pobrinuo za to u drugom poluvremenu.

Naime, on je već u 71. minuti odlučio da izvede iz igre prvu zvijezdu svog kluba i da mu ponovo do znanja da je on gazda u ekipi. Benzema je zbog takve odluke bio vidno nezadovoljan i bilo je jasno da mu se nije izlazilo iz igre.

Al Ittihad je do kraja utakmice uspio da zabije još jedan pogodak, a konačnih 2:0 svojim drugim golom na meču u 97. minuti postavio je Hamdallah.

Inače, Benzema je od dolaska iz Real Madrida u dresu saudijskoj kluba odigrao ukupno 21 utakmicu u svim takmičenjima, dao je 12 golova i dodao pet asistencija, ali navijači takvim učinkom baš i nisu zadovoljni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi