Život u S. Arabiji iz bajke pretvorio se u pakao, stigla odluka koja je dotukla Karima Benzemu

To se nije očekivalo

Život u S. Arabiji iz bajke pretvorio se u pakao, stigla odluka koja je dotukla Karima Benzemu

Endin Čaušević

Život u Saudijskoj Arabiji iz bajke pretvorio se u pakao za Karima Benzemu jer je u Al Ittihadu od prve zvijezde kluba došao do toga da ga više tu niko skoro ne želi. Iako se vratio na pripreme i trenira s ekipom za francuskog napadača stigao je još jedan težak udarac.

Al Ittihad je uložio ogroman novac kako bi doveo Karima Benzemu iz Real Madrida, te je Francuz dobio preko 200 miliona eura za višegodišnji ugovor, ali u prvom dijelu sezone očito nije opravdao očekivanja.

Navijači saudijskog kluba su na kraju prvog dijela sezone žestoko kritikovali Benzemu za loše igre zbog čega je on čak izbrisao svoje profile na društvenim mrežama, te je bez dopuštenja napustio Saudijsku Arabiju.

Kasnio je na početak priprema preko deset dana, a kada se vratio nastavio je sa skandalima. Nedavno je na treningu odbio naredbu trenera Marcela Gallarda da trenira individualno, te je na svoju ruku odlučio da isti napusti i ode kući.

Da se situacija za Benzemu ne popravalja i da je iz dana u dan sve lošija pokazuju i informacije koje danas stižu iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Naime, tamošnji mediji tvrde da je Gallardo zadao novi udarac nekadašnjem najboljem igraču svijeta i da mu je dao do znanja da niko nije iznad ekipe, te da se odluke trenera moraju poštovati.

Al Ittihad igra sutra meč Azijske Lige prvaka u šesnaestini finala protiv uzbekistanskog tima Navbahor Namangan, a prema svemu sudeći Benzema uopšte neće biti u igračkom kadru za ovu utakmicu.

Navodi se da je Gallardo izbacio Benzemu iz ekipe, te da se on nije našao na spisku jer je već ispunjen dozvoljeni broj stranaca u ekipi Al Ittihada, te da je Francuz višak.

Takva odluka će sigurno biti težak udarac za Benzemu kojem se život u S. Arabiji od bajke pretvorio u totalni pakao za svega nekoliko sedmica.

Također, Benzema je i na udaru kritika da fizički nije baš u najboljoj formi što također smeta Gallardu.

Navodno, na listi prijavljenih stranih igrača za sutrašnju utakmicu Al Ittihada nalaze se N'Golo Kante, Ahmed Hegazy, Fabinho, Romarinho i Abderrazak Hamdallah. Inače, utakmica je na rasporedu sutra s početkom u 15 sati, a prvi meč igra se u Uzbekistanu.

Top Komentari

Klicko2
Lako ti je bilo davati golove u fašističkom poluklubu gdje su sudije podređene njima.Čim si otišo propo si bez pomoći sudija i saveza
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi