Velika nesreća zadesila je Benzemu: Stiglo je objašnjenje, ali stotine miliona mu odoše iz ruku
Veliki problemi za francuskog napadača (AP Photo/Manu Fernandez)

Nije mogao da poleti

Velika nesreća zadesila je Benzemu: Stiglo je objašnjenje, ali stotine miliona mu odoše iz ruku

Midhat Šljivak

Karim Benzema nije došao na pripreme Al-Ittihada i trener tima Marcello Gallardo ga je suspendovao od svih klupskih aktivnosti i navodi se kako će Francuz napustiti klub. Iskusni fudbaler ima razlog što se nije pojavio, ali teško da će se opravdati pred bogatim Saudijcima.

Kao bomba je u svijetu sporta odjeknula vijest kako Karim Benzema nije došao na pripreme Al-Ittihada, kluba koji mu je proteklog ljeta dao ugovor od gotovo 200 miliona dolara.

Trener Marcello Gallardo je ekspresno reagovao i suspendovao je Francuza. 36-godišnji napadač više nije u njegovim planovima i sve se više piše o njegovom odlasku iz Saudijske Arabije.

Danas je od Benzeme i njegovog tima stiglo opravdanje što francuski napadač nije došao na pripreme. Avion s destinacije na kojoj je bio nije mogao da poleti zbog nevremena.

Benzema je slobodne dane provodio na Mauricijusu. Tamo je ciklon imena Belal poharao sve i svi letovi s ovog ostrva su otkazani, pa tako i Benzemin.

Oglasi

Francuz nije imao nikakve šanse da stigne u Džedu na okupljanje tima. Problem je što se nije uopšte ni javio, pa je Gallardo odlučio da ekipa ide na pripreme u Dubai bez njega.

Vidjet ćemo šta će se dešavati u narednim danima, ali jedno je sigurno. Karim Benzema je na ratnoj nozi s vlasnicima Al-Ittihada i neće biti nikakvo iznenađenje ako on napusti ekipu u narednim danima.

Oluja bi tako Benzemu mogla ostaviti bez stotina miliona dolara.

Benzema dobio nadimak 'Sin poraza'

Nezadovoljni su Saudijci onim što francuski napadač pokazuje na terenu u dresu Al-Ittihada, pa su ga tako počeli nazivati i pogrdnim imenom 'Ben-Hazima', odnosno 'Sin poraza'.

Ovakvi povici su konstantni na utakmicama kojeg igra Al-Ittihad. Nije to ni Benzemi zanimljivo slušati, a on očigledno nije previše sretan pritiskom kojeg ima.

Dosta se govori o njegovom odlasku. Hoće li se on dogoditi saznat ćemo u narednom periodu.

Karim Benzema je ove sezone odigrao ukupno 20 utakmica za Al-Ittihad i ima učinak od 12 golova i pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi