Nikad više ovakvog napadača: Benzemino zbogom Realu tjera suze na oči!

Francuz se oprostio od stadiona Santiago Bernabeu

Nikad više ovakvog napadača: Benzemino zbogom Realu tjera suze na oči!

A. Čaušević

Niko na stadionu Santigao Bernabeu nije sjedio kada je u 74. minuti nakon 14 godina u dresu Reala Madrida iz igre izašao Karim Benzema, najbolji napadač Kraljeva u 21. stoljeću.

Benzema je protiv Athletic Bilbaoa (1:1) odigrao svoj posljednji meč za Real nakon što je prethodno potvrđeno da odlazi na kraju sezone i da neće aktivirati klauzulu za produženje ugovora.

Francuza je Carlo Ancelotti u igri držao sve dok nije zabio gol, a uradio je to iz penala u 73. minuti, ubrzo nakon toga je izašao iz igre.

Cijeli stadion je ustao na noge kako bi pozdravio svog dugogodišnjeg miljenika, dok su se i u očima sjajnog Francuza mogle vidjeti suze.

Oglasi

Benzema je u Real stigao još 2009. godine, a njegova naredna destinacija bit će Al Ittihad u Saudijskoj Arabiji uz platu od 200 miliona eura godišnje.

Osvajač Zlatne lopte je za Real prikupio ukupno 647 nastupa i pri tome postigao 354 gola te postao drugi najefikasniji igrač u historiji Los Blancosa iza Cristiana Ronalda (450).

[twitter]https://twitter.com/Chava_snr/status/1665420115968503808[/twitter]

Francuz je u proteklih deceniju i pol sa Kraljevima osvojio čak 25 trofeja uključujući nevjerovatnih pet Liga prvaka, a u posljednjoj sezoni je nosio i kapitensku traku.

Osim Benzema od Real Madrida se na melu protiv Athletic Bilbao oprostio i Marco Asensio koji odlazi nakon sedam godina. I on je također dobio aplauze madridske publike. 

I dok će Francuz put Saudijske Arabije gdje će mu rival biti Cristiano Ronaldo, Asensio karijeru nastavlja u PSG-u uz platu od 10 miliona eura. 

Osim Benzema i Asensija iz Reala odlaze Maryano Diaz i Eden Hazard te se u Realu pripremaju za ogromnu rekonstrukciju napadačkog dijela tima i bit će interesantno za vidjeti ko će uz Vinicusa u novoj sezoni biti udarana igla Los Blancosa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Čuj najbolji napadač 21. stoljeća, eh, a nisam znao da ovaj novinar zna da se neće više roditi dobar napadač do 2100.godine, hej moj novinaru, Haaland će njega preteći po statistici za par godina a ovaj njega proglasi najbolji napadač 21.vijeka, i to kad ne računaš Ronalda, Eta, Suareza...Onda je bezprijekoran....
0 5
Madridista
Ispraćaj kako dolikuje, kraljevski. Katalonska prevrtanerska sirotinja nek se ne nada puno, dolaze neki novi momci.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi