Predsjednik Francuske reagovao zbog Benzeme i poslao avion po njega, a on mu odmah odgovorio

Napadač Real Madrida je bio kratak i jasan

Predsjednik Francuske reagovao zbog Benzeme i poslao avion po njega, a on mu odmah odgovorio

Endin Čaušević

Karim Benzema nalazi se u centru pažnje javnosti pred finale Mundijala između Francuske i Argentine jer se špekulisalo da bi i on mogao biti u igračkom kadru za današnju  utakmicu, ali je jasno da od toga nema ništa. Ipak, Benzema je dobio priliku da barem s tribina prati utakmicu i čak je Emmanuel Macron poslao po njega avion.

Benzema je doputovao s reprezentacijom Francuske na Svjetsko prvenstvo u Katar, ali na kraju je pred sami početak saopštio da neće igrati jer ima problema s povredom i napustio je kamp ove selekcije.

Međutim, napadač Real Madrida ostao je na spisku igrača Francuske za ove mečeve i špekulisalo se da bi se mogao ponovo priključiti ekipi kada se dovoljno oporavi od povrede.

Benzema je počeo da trenira s Real Madridom i pojavile su se priče da će doći u Katar i pomoći Francuzima u finalu, ali je Dider Deschamps na press konferenciji sve to demantovao.

Nakon toga pojavile su se špekulacije da Benzema i Deschamps uopšte nisu u dobrim odnosima i da je iskusni napadač upravo zbog selektora odlučio da napusti Katar.

Od Benzeminog nastupa u finalnoj utakmici protiv Argentine sigurno nema ništa, ali su Francuzi pokušali barem da ga dovedu u Dohu kako bi on s tribina bodrio svoje saigrače.

Oglasi

U sve se uključio i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je navodno čak organizovao prevoz za Benzemu kako bi stigao na finale, ali je napadač Real Madrida sve to odbio.

RMC piše da je Macron poslao privatni avion po Benzemu jer je htio da najbolji igrač svijeta danas bude na Lusail stadionu, ali on je na kraju poručio predsjedniku Francuske da od toga nema ništa i da ne želi da ide u Dohu.

Benzema se pravdao da ne može preskočiti treninge Real Madrida iako bi sigurno bez problema od Kraljeva dobio dozvolu da ide u Katar.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Jasno je da Benzema nije baš sretan što se sve završilo na takav način i što nije bio dio ekipe u Kataru tokom cijelog turnira, a očito je da tu ima i nekih drugih stvari osim povrede koju je imao na startu ovog takmičenja.

Podsjećamo, utakmica između Francuske i Argentine igra se od 16 sati i vjeruje se da će Benzema dobiti medalju na kraju bez obzira što nije nikako igrao, ali je ostao na Deschampsovom spisku što je očito dovoljno.

Top Komentari

denimen9
Čestitke za najboljeg igrača na svijetu, Real iznad svega!
0 1
Drakula
Bravo Benzema. NAJJACI NA SVIJETU
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi