Šest godina nije igrao za Francusku, ali jedan detalj na Twitteru nije mijenjao

Benzema se vraća?

Šest godina nije igrao za Francusku, ali jedan detalj na Twitteru nije mijenjao

E. Čaušević

Francuski mediji danas bruje o tome da će se Karim Benzema nakon šest godina vratiti u reprezentaciju Francuske.

Selektor aktuelnih prvaka svijeta Didier Deschamps večeras će saopštiti spisak fudbalera na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo počinje 11. juna, a Francuska će do tada imati tri sedmice za pripreme. Deschamps će objaviti večeras u 20 sati spisak na kojem će se naći 26 fudbalera za Euro.

Ugledni mediji u Francuskoj jutros su objavili da će se prema svemu sudeći na spisku naći i Karim Benzema koji već šest godina nije nastupio u dresu ove reprezentacije.

Benzema je "prekrižen" krajem 2015. godine zbog skandala u koji je bio tada uključen i Valbuena. Deschamps nije pozivao Benzemu u reprezentaciju, ali čini se da će se to sada promijeniti.

Ovaj iskusni napadač i ove sezone pruža odlične partije u dresu Real Madrida jer je na 45 mečeva uspio zabiti čak 29 golova.

Oglasi

Jasno je da takav fudbaler zaslužuje da igra u reprezentaciji Francuske, te su mediji u posljednje vrijeme jednostavno poručili da je kazna za Benzemu prošla, te da je on otplatio svoje grijehe iz prošlosti i da je vrijeme da se vrati.

Također, čini se da je Benzema uvijek vjerovao da će taj trenutak doći jer na svom Twitter profilu nikada u opisu nije izbrisao da je član reprezentacije Francuske.

Ovaj detalj je u centru pažnje francuske javnosti koja s nestrpljenjem očekuje 20 sati i Deschampsov spisak. No, s obzirom koliko se piše o povratku Benzeme čini se da će se to ovaj put zaista i desiti.

Očito je da i Deschamps želi da računa na ono najbolje što Francuska ima na raspolaganju jer nakon što je osvojio Mundijal prije tri godine sada želi s ovom selekcijom postati i prvak Evrope.

Francusku već u grupnoj fazi očekuje paklen posao jer se nalaze u grupi sa Njemačkom, Portugalom i Mađarskom.

Ekipa Francuske Euro otvara 15. juna u Minhenu utakmicom protiv Njemačke. Četiri dana kasnije igraju u Budimpešti protiv Mađarske, dok u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Portugala također u Budimpešti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi