Zbog komentara o napadima na Gazu Benzemu uvrijedio na pet različitih jezika

Oglasio se

Zbog komentara o napadima na Gazu Benzemu uvrijedio na pet različitih jezika

Edmir Škorić

David Aouate, bivši reprezentativni golman Izraela, ove je nedjelje na društvenim mrežama uvrijedio Karima Benzemu zbog komentara koji je francuski napadač objavio na Twitteru/X o dešavanjima u Izraelu, odnosno Palestini.

"Naše molitve idu ljudima u Gazi, ponovo žrtvama nepravednih bombardovanja koje ne štede ni žene ni djecu", napisao je igrač Al-Ittihada iz Saudijske Arabije, na što je David Aoaute odgovorio: "Ti si veliki ku*vin sin...", na pet različitih jezika: izraelskom, francuskom, engleskom, arapskom, pa čak i španskom.

David Aouate je igrao za Maccabi Haifu, a potom je 2003. godine stigao u španski fudbal potpisavši za Racing Santander.

Tri sezone kasnije prešao je u Deportivo La Corunu. Između 2009. i 2014. godine, godine kada se povukao iz fudbala, predstavljao je Mallorcu. Služeći svojoj zemlji, David Aouate je osvojio 78 utakmica za reprezentaciju Izraela.

Sukobi izazvani napadom Hamasa na Izraela ulaze u svoju drugu sedmicu i još uvijek im se ne nazire kraj. Umoran zbog svega šta se dešava odlučio je reagovati i Benzema.

Oglasi

Osvajač Zlatne lopte se oglasio na društvenoj mreži X uz poruku da šalje molitve za stanovnike Gaze za koje je kazao da su žrtve neopravdavnog bombardovanja.

"Naše molitve su sa stanovnicima Gaze koje su još jednom žrtve nepravednog bombardovanja koje ne štedi ni žene ni djecu", napisao je fudbaler Al Ittihada.

Do sada je nekoliko muslimana fudbalera javno izrazilo podršku Palestincima, ali Benzema je sigurno nautjecajniji među njima.

Prema izvještajima UN-a do sada je više od milion stanovnika Gaze napustilo svoje domove u prvih sedam dana bombardovanja od strane Izrela.

Palestinsko ministarstvo zdravlja je izvjestilo daj e do sada ubijeno najmanje 2670 Palestinaca na području Gaze od 7. oktobra, dok ih je povrijeđeno više od 9.600.

Top Komentari

HBSC
Nije potrebno vrijedjati majmune i svinje
0 0
BeHar
Zidovi su potomci majmuna i svinja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi