Benzema dao iskren intervju o odlasku iz Reala: "Kao musliman..."

Smatra da je donio pravu odluku

Benzema dao iskren intervju o odlasku iz Reala: "Kao musliman..."

Edmir Škorić

Francuski napadač dao je intervju za ligu Saudijske Arabije u kojoj je izjavio da je ključno živjeti u muslimanskoj zemlji.

Benzema je iznenadio i Real Madrid i cijeli fudbalski svijet kad je ovog ljeta odlučio da ode iz Španije, a njegova nova destinacija bio je aktuelni prvak Saudijske Arabije Al-Ittihad. Iako je imao još godinu ugovora sa Kraljevima, Benzema je otišao na Bliski istok i sada je otkrio zašto.

U većini slučajeva presudio je enormno bogati ugovor koji odskače od onih koji se dobijaju u Evropi, naročito kada je riječ o igračima koji su u kasnim igračkim godinama poput Francuza.

"Kao musliman, kada ste u Meki osjećate se mirno... to je izuzetno mjesto. Ovdje sam miran", poručio je Benzema.

On uvjerava da mu je vrlo ugodno živjeti u Arabiji zbog kulture te zemlje, vjere i zbog toga koliko se ljudi dobro ponašaju prema njemu na ulici i na svakom stadionu gdje ide igrati:

Oglasi

“Saudijska Arabija je muslimanska zemlja. Dočekali su me raširenih ruku i odmah sam se osjetio voljenim".

Novi igrač Al-Ittihada također tvrdi da, osim što je muslimanska zemlja, htio je doći u Saudijsku Arabiju i zbog promjene lige i s ciljem da pomogne napretku jedne nove fudbalske zajednice.

"Kada je započeo fudbalski projekat u Saudijskoj Arabiji, činilo se golemim u svakom pogledu. Želio sam biti dio toga i pomoći da fudbal napreduje u ovoj zemlji".

Niti u jednom trenutku intervjua ne govori o novcu niti o tome da je to glavni razlog za odlazak iz Madrida.

Kao i Cristiano Ronaldo, Benzema ističe da je razina lige Saudijske Arabije vrlo dobra i da ga je iznenadilo kada je došao. Francuz osim toga kaže da nije znao ništa o ovoj ligi, ali da se sada njegove utakmice gledaju u Evropi:

"Ovdje ima puno strasti i zadovoljan sam kvalitetom igre. Stvarno sam iznenađen razinom u Saudijskoj Arabiji jer u Evropi ne gledamo mnogo fudbalskih utakmica odavde. Sada da".

Za kraj intervjua je rekao da je jako sretan i ponosan na sve što je napravio i osvojio s Real Madridom, ali da misli da je bilo dobro vrijeme da pokuša napraviti životnu promjenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Ne rise
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi