Šta se desilo Karimu Benzemi? Prognoze su užasne!
Karim Benzema je na okupljanje nacionalnog tima stigao povrijeđen, ali je na treningu zadobio posve drugu povredu i zabrinuo je sve(Foto: EPA)

Moguće je da će propustiti Svjetsko prvenstvo

Šta se desilo Karimu Benzemi? Prognoze su užasne!

M. Šljivak

Najbolji fudbaler svijeta Karim Benzema (34) napustio je večeras zbog povrede trening reprezentacije Francuske i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru je pod znakom pitanja.

Karim Benzema doživio je novu povredu. Nakon što je samostalno trenirao prethodnih dana, danas se priključio radu ostatka ekipe, ali je potom došlo do povrede.

Usred treninga 34-godišnji napadač je osjetio probleme u mišiću. Požalio se na kvadriceps dok je trčao i u pratnji ljekara je napustio trening.

Karim Benzema ne jednom od treninga reprezentacije Francuske u Kataru (Foto: EPA)

Prve informacije iz tabora Francuske su zabrinjavajuće. Izvjesno je da Benzema neće igrati u prvoj utakmici protiv Australije 22. novembra, ali pod upitnikom je njegov nastup na kompletnom turniru.

Benzema će večeras biti podvrgnut detaljnim pregledima. Nakon toga će se znati koliko će sjajni napadač pauzirati i hoće li eventualno propustiti nastup na Mundijalu.

Francuska se prije povrede Benzeme našla u popriličnim problemima jer su otpali neki veoma bitni fudbaleri u timu Didiera Deschampsa.

Oglasi

Veznjaci Paul Pogba i N'Golo Kante otpali su još prije objave popisa za Mundijal, a s okupljanja su zbog povreda otišli Presnel Kimpembe i Christopher Nkunku.

Deschamps bi se sigurno našao u ozbiljnom problemu ako ostane i bez najboljeg fudbalera svijeta. Iako ima širok izbor igrača, Benzema je na terenu ipak nešto posebno u odnosu na druge i njegov izostanak se ne može nadoknaditi.

U slučaju da pregledi pokažu da Benzema ne može nastupiti u Kataru, Deschamps će imati mogućnost zamjene fudbalera 24 sata prije prve utakmice.

Od napadača koji čekaju poziv, a koji su bili na prethodnim popisima su Wissam Ben Yedder iz Monaca te fudbaler Bayer Leverkusena Moussa Diaby.

Prethodno je Nkunkua zamijenio fudbaler Eintrachta iz Frankfurta Randal Kolo Muani, a od klasičnih napadača Didier Deschamps u ekipi ima još Oliviera Girouda.

Napadački dio ekipe čine još Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Kingsley Coman i Marcus Thuram.

Francuska je na Mundijalu u Kataru smještena u grupu D, a protivnici su im selekcije Australije, Danske i Tunisa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prvi meč aktuelni prvaci svijeta igraju 22. novembra protiv Australije, 26. novembra imaju duel s Dancima, a 30. novembra igraju s Tunisom.

Ipak, sada su sve misli okrenute ka Benzemi i istinski zaljubljenici u fudbal upućuju molitve za njegov što brži oporavak.

Top Komentari

user1646942280
Imaju Girouda, lik nije dao gola kao prvi napadač na prošlom prvenstvu a bio je jedan od glavnih igrača. Njega dvojica čuvaju da ostali mogu igrati. Žao mi je Benzeme ali snaći će se i bez njega.
1 0
Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi