Karim Benzema više ne može da trpi, javno je poručio: "Dosta, to je laž!"
Karim Benzema ostaje u Saudijskoj Arabiji.

Francuz stao na kraj glasinama

Karim Benzema više ne može da trpi, javno je poručio: "Dosta, to je laž!"

Eldar Ganibegović

Karim Benzema određene priče više ne može da sluša. Javno je odlučio da se oglasi i rekao da je laž ono što se o njemu piše u posljednje vrijeme.

Ljeto 2023. godine donijelo je brojne transfere fudbalskih zvijezda u Saudijsku Arabiju. Među njima je otišao i Karim Benzema.

Francuz alžirskog porijekla je napustio tada Real Madrid i otišao kao slobodan igrač. Potpisao je za Al-Ittihad. 

Međutim, Benzema prolazi kroz teške trenutke u ovom klubu. Na zimskim pripremama se nije pojavio na vrijeme zbog čega je propustio i zimski kamp.

Ništa od povratka Benzeme u Evropu

Pojavile su se tada priče da bi Karim Benzema mogao da se vrati u Evropu. Posebno se dovodio u vezu s Engleskom gdje ga je htio Arsenal.

Sjajni napadač sada se oglasio. Odlučio je da stane na kraj svim pričama, pa je javno poručio da je laž da želi da se vrati na Stari kontinent.

Oglasi

Govorilo se i da ima problema s trenerom u Al-Ittihadu. Benzema je, međutim, i te navode vrlo jasno demantovao. 

"Nemam problema s trenerom. Sve što je rečeno je laž. Dosta je. Sretan sam u Al-Ittihadu. Laž je da želim da se vratim u Evropu", rekao je Karim Benzema.

Karim Benzema je za Al-Ittihad odigrao 22 utakmice u kojima je postigao 12 golova i upisao šest asistencija.

Osim toga, postigao je sinoć i autogol. Nije se Francuz baš proslavio, pa je zatresao pogrešnu mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti