Osvanula mistična poruka Benzeme: "Došao sam..."

Francuz je imao šta da poruči, ali kome?

Osvanula mistična poruka Benzeme: "Došao sam..."

E. Škorić

Usred kontroverze oko The Best, nagrade koju je Lionel Messi "ukrao" Karimu Benzemi, Francuz je objavio jednu mističnu poruku na Instagramu.

"Došao sam sam" . Zagonetna je poruka koju je podijelio Karim Benzema, popraćen fotografijom na kojoj se pojavljuje naslonjen na luksuzni automobil i gleda u mobitel, u jeku polemike koju je izazvala nagrada The Best.

Aktuelni osvajač Ballon d'Or je morao gledati kako je Messi, vođen svojim senzacionalnim Svjetskim prvenstvom, ugrabio nagradu za koju se prije događaja u Kataru činilo da ima vlasnika i da pripada napadaču Real Madrida.

Njegova 44 gola, 15 asistencija i kolektivni naslovi s Real Madridom (Liga, Liga prvaka te španski i evropski superkup) nisu mu pomogle da nadglasa nagradu koju je FIFA dodijelila argentinskoj zvijezdi.

Glasovi koji su, kad su ugledali svjetlo, izazvali još više kontroverzi. Jedan posebno, onaj Davida Alabe kao član Austrije, kapitena reprezentacije. Alaba je prvi glasao za Lionela Messija, a zatim za Benzemu i Kyliana Mbappea. Izbor koji je podigao toliku buru da je i sam defanzivac Madriđana zaključio da je potrebno dati objašnjenja putem društvenih mreža.

Oglasi

"Vezano za nagradu The Best. Austrijski nacionalni tim za ovu nagradu glasa kao tim, a ne samo Alaba kao pojedinac. Svi u timu su mogli glasati i tako je odlučeno", napisao je Alaba, te je dodao:

"Svi, uključujući Karima, znaju koliko ga cijenim. Naravno cijenim mnogo i njegove nastupe", završio je Alaba.

Benzemino pojavljivanje na mrežama može biti jednostavno anegdota, ali je ipak intrigantno u kontekstu u kojem se događa. Kada je Mbappe odlučio produžiti za PSG, Realova devetka podijelila je snimku na kojoj se pojavljuje njegov idolizirani Tupac, zajedno s prijateljem koji ga je kasnije izdao.

'Objava' se pojavila u punom jeku zbog Mbappeove odluke, ali sam Benzema je u intervjuu za 'La Sextu' objasnio da mu nije bila namjera poslati nikakvu poruku:

“Nije protiv Mbappea ili bilo koga, to je zato što volim Real Madrid najbolji klub na svijetu i bitniji je od svega. To nije priča o izdaji . Na svom instagramu imam petnaest fotografija Tupaca. Nema to veze s nogometom, to su internetske stvari, a ja sam u stvarnosti".

No, bilo kako bilo, mnogi smatraju da Karim svjesno i u određenim trenucima stavlja misteriozne poruke, baš onda kada se osjeća izdano ili prodano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poruka "došao sam sam" definitivno ima mnogo značenja, ali novinari u Španiji nisu uspjeli da je odgonentnu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpN0qP7o9Qz/?utm_source=ig_embed&ig_rid=dc10a25b-7ad7-4e3a-bd63-d1482ae255a9[/instagram]

Top Komentari

NoSikiriky
Da nije u Pariz došao? E jhebiga, okasnio si, BABO MESSI već uzeo nagradu i stavio je u vitrine po ko zna koji put, ja msm da Messi ima jedno 20 nagrada dok ti Benzo 1..
2 1
Koja budala može staviti jednog silovatelja i ucjenjivača u istu rečenicu sa mesijem??Svakakvih budala danas Bože sačuvaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije