Benzema prekinuo šutnju, razdrmao muslimane, ali i sve svoje fanove: "Volio bih da me pamte kao..."

Javio se slavni Francuz

Benzema prekinuo šutnju, razdrmao muslimane, ali i sve svoje fanove: "Volio bih da me pamte kao..."

Admin Čaušević

Karim Benzema je odlučio da ugasi požare. Prošlo je više od mjesec dana otkako se šuška o francuskom napadaču. Govorilo se da će napustiti Al Ittihad, ali se na kraju vratio u saudijski klub. Sada je progovorio o svemu i otkrio svoju stranu istine.

Njegov odlazak iz Saudijske Arabije činio se potvrđenim, međutim bivši igrač Real Madrida vratio se u Džedu i već je zajedno s ostatkom ekipe Al Ittihada.

Jedna od prvih stvari koje je Benzema morao napraviti je objasniti svoju situaciju. I tako je to učinio kroz intervju za GQ magazin.

Benzema je govorio o svojoj sadašnjosti i budućnosti. Čini se da je vrlo zadovoljan životom u Saudijskoj Arabiji, nešto što se dovodilo u pitanje kad se nije pojavio na početku priprema.

"To je izuzetno mjesto. Ovdje sam u miru. To je novi izazov koji mi se sviđa, dugoročni projekt u muslimanskoj zemlji. Kao musliman, kada sam u Mekki, osjećam mir", izjavio je Benzema.

Benzema je ugasio sve požare, priznavši da tu osjeća mir i dodao da se u Saudijskoj Arabiji, osim što se osjeća kao fudbaler, osjeća i kao ambasador.

Oglasi

"Ovdje u Saudijskoj Arabiji nisam samo fudbaler, ja sam i ambasador. Ovdje sam kako bih u bliskoj budućnosti doveo sjajne evropske igrače, iako već postoje neki velika imena u. Naš izazov je podići nivo fudbal kao u evropskim ligama", priznao je.

"Za mnoge ljude, imati devetku na leđima znači postići 50 golova u sezoni, ali za mene to znači biti jedan od 11 igrača i moram učiniti sve što je moguće da pomognem ekipi da postigne gol i pobijedi."

Što se tiče budućnosti, Benzema je želio jasno reći da još nije vrijeme za rastanak.

"Ja sam taj koji će odlučiti kada ću završiti karijeru", kazao je osvajač Zlatne lopte te dodao:

"Vrijeme će pokazati, ali ja sam taj koji će odlučiti kada će moja karijera završiti. Volio bih da me pamte kao nekoga ko je počeo od nule i uspio sam doći do vrha, unatoč preprekama s kojima sam se suočavao.

"To je nešto na što sam jako ponosan" zaključio je Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi