Bezobrazluk bez granica - Karim Benzema u nekoliko minuta pokazao neviđenu oholost
Francuski napadač radi šta mu je volja (Alexandre Neto SPP)

Otjeran s treninga

Bezobrazluk bez granica - Karim Benzema u nekoliko minuta pokazao neviđenu oholost

M. Šljivak

Karim Benzema ima ogromne probleme u Saudijskoj Arabiji, no čini se kako je zapravo on taj koji je uzrok svim nevoljama. Francuz se u ponedjeljak vratio na trening nakon samovoljnih mjesec dana odmora i završio ga je prije kraja zbog svađe s trenerom Marcelom Gallardom.

Čelnici Al-Ittihada učinili su apsolutno sve kako bi se francuski napadač Karim Benzema vratio u klub za ostatak sezone. Organizovan je sastanak s trenerom Marcelom Gallardom, koji je zbog nediscipline Francuza otpisao, te se činilo kako je sve u najboljem redu.

Benzema se vratio u tim, došao je na trening u ponedjeljak, ali njegova ljubav s argentinskim trenerom nije dugo trajala. Iskusni napadač je odbio raditi ono što je Gallardo tražio i morao je napustiti trening. Bolje rečeno, sam je tako odlučio.

"Karim Benzema je napustio trening koji je održan u ponedjeljak. Odbio je naredbe koje je imao trener Marcelo Gallardo koji ga je potom otjerao s treninga. Njega neće biti u ekipi za današnji meč", piše Arriyadiyah i dodaje:

"Klub je na zvaničnim stranicama objavio fotografije kako Benzema trenira. Nekoliko minuta kasnije Gallardo mu je rekao da ode trenirati samostalno jer nije u formi s ostatkom tima."

Oglasi

Saudijski medij objavio detalje sukoba

"On je prvo odbio da to učini i tvrdio je kako je radio samostalno dok se klub pripremao u Abu Dhabiju. Želio je trenirati s igračima koji prethodnog dana nisu imali utakmicu. Gallardo mu to nije dopustio, Benzema je otišao s terena."

Narednog dana klub je objavio snimke treninga Benzeme iz teretane gdje je radio s povrijeđenim igračima, a danas ga neće biti u utakmici s Al Taijem.

Očigledno je kako je Karim Benzema zapravo najveći problem u kompletnoj situaciji koja se dešava između njega iz saudijskog kluba. Čini se kako je jednostavno odlučio da radi po svome bez obzira na posljedice i pitanje je koliko je daleko spreman ići.

Gallardo ga sigurno neće trpiti, bogati šeici polako gube strpljenje i bit će zanimljivo vidjeti šta će se dešavati s iskusnim napadačem u narednom periodu.

Oglasi

Karim Benzema je prošlog ljeta stigao u Al-Ittihad. Odigrao je 20 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 12 golova i pet asistencija.

Navijači međutim nisu zadovoljni njegovim učinkom. Počele su i razne uvrede s tribina zbog kojih je on na kraju bojkotovao pripreme tima i sam je sebi zakomplikovao bogati ugovor kojeg ima u Saudijskoj Arabiji.

Najveća uvreda koju ima je da ga nazivaju Ben-Hazima, odnosno Sin poraza. To mu se nije nikako dopalo, pa je na svoj način odlučio bojkotovati klub i navijače.

Pred njim je definitivno period u kojem će morati dobro razmisliti šta će s karijerom. Odlazak u Saudijsku Arabiju iz Real Madrida za sada se čini kao poprilična greška.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi