Tajna slučaja Benzema, udarac šakom od stol i jasna prijetnja: "Slušaj ovako..."
Povratak Karima Benzeme nakon mjesec dana pauze

Šeik sve sredio

Tajna slučaja Benzema, udarac šakom od stol i jasna prijetnja: "Slušaj ovako..."

Midhat Šljivak

Karim Benzema se vratio u Saudijsku Arabiju i jučer je obavio trening s Al-Ittihadom. Francuski napadač se vratio nakon mjesec dana pauze, koju je uzeo sam, a sada je otkriveno da je u proces njegovog povratka u klub u potpunosti bila uključena vlada Saudijske Arabije, pa je trener Marcelo Gallardo morao spustiti gard u ovom slučaju i dozvoliti povratak Francuza.

Trener Al-Ittihada Marcelo Gallardo je početkom prošlog mjeseca saopštio kako mu usluge francuskog napadača Karima Benzeme više nisu potrebne. Legendarni fudbaler se nije pojavio na pripremama tima i opravdao je to olujom zbog koje nije mogao poletjeti s ostrva Mauricijus, gdje je bio na odmoru.

Međutim, kružile su priče kako Benzema zapravo traži izlaz iz Saudijske Arabije i da više ne želi ostati u ovoj državi. Nezadovoljstvo je veliko jer ga navijači vrijeđaju na svakom koraku i traže mnogo više od njega.

Gallardo je otpisao prvu zvijezdu kluba, ali vlada Saudijske Arabije odlučila se umiješati u kompletan slučaj i vratiti Benzemu u Al-Ittihad.

Ministarstvo sporta, koje je zaduženo za sve transfere unutar saudijske profesionalne lige, razgovaralo se Gallardom i jasno mu je poručila da jednostavno mora vratiti Benzemu u ekipu.

Oglasi

Sastanak između trenera i francuskog fudbalera zakazan je neposredno pred povratak na trening. Nije poznato kako je završio, ali očigledno je argentinski stručnjak popustio u ovom slučaju i dopustio je povratak Benzemi u ekipu.

Bogati šeici su očigledno lupili šakom od stol. Željeli su pokazati da se oni pitaju za apsolutno sve što se dešava u prvenstvu Saudijske Arabije, pa Gallardo nije imao drugog izbora nego vratiti francuskog napadača.

On je nasmijan došao na povratnički trening. Izgledao je kao da se ništa nije desilo i Gallardo će na njegove usluge moći računati u narednim mjesecima.

Oglasi

Karim Benzema dobio pogrdno ime u Arabiji i zovu ga 'Ben-Hazima'

Karim Benzema je u dresu Al-Ittihada odigrao 20 utakmica i postigao je 12 pogodaka. Međutim, takav učinak i loš plasman ovog tima na tabeli ne zadovoljavaju navijače koji brutalno vrijeđaju Francuza.

Sve češće se na utakmicama čuju zvižduci prema njemu. Dobio je i pogrdan nadimak 'Ben-Hazima', što u prijevodu znači 'Sin poraza'.

Zbog toga je Benzema odlučio da se skloni iz Arabije na određeni period. Nije mogao više trpjeti veliki pritisak i uzeo je duži odmor od očekivanog.

Navodno je u međuvremenu tražio novi klub. Povezivao se s evropskim velikanima, posebno Chelseajem i Manchester Unitedom, no Francuza ćemo i u narednim mjesecima gledati u dresu Al-Ittihada.

Njegov ugovor od gotovo 200 miliona eura jedan od najvećih u historiji. Nije se lako odreći tolike cifre, pa je na kraju ipak odlučio da se vrati u klub.

Ostaje nam ipak da vidimo šta će se desiti tokom ljeta. Sve više fudbalera se vraća iz Arabije, a prvi je to učinio engleski fudbaler Jordan Henderson koji je potpisao za Ajax.

Najavljuje se mogući masovni egzodus igrač i vidjet ćemo hoće li se on zaista i desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti