Iza osmijeha se krije velika laž: Scena koja najbolja opisuje na šta je spao Eden Hazard

Belgijanac je plaćen 115 miliona

Iza osmijeha se krije velika laž: Scena koja najbolja opisuje na šta je spao Eden Hazard

A. Čaušević

Eden Hazard se nalazi na dnu. Odlazak u Real Madrid se za Belgijanca pokazao kao potpuni promašaj. Posljednja dva mjeseca na terenu nije dobio ni minut. 

Od Hazarda se prilikom dolaska 2019. godine očekivalo da postane vođa navale Kraljeva, pogotovo jer je imao astronomsku platu od 500.000 eura sedmično.

Ipak, brojne povrede su bivšeg igrača Chelseaja postepeno udaljavale od terena, ali su ga i odvele u nemilost trenera, pa i nekih saigrača.

Scena sa jednog timskog druženja najbolje opisuje kakav je Hazardov status u ekipi. Ispred njega su po hijerarhiji i neki mlađi igrači.

Naime, tokom pauze grupa igrača Reala je sjela za stol kako bi kartali, a za Hazarda nije bilo mjesto te je morao stajati sa strane i sve posmatrati.

Belgijanac je na lice nabacio osmijeh i sve je pokušao da shvati kao šalu, ali jasno je da da se iza svega krije velika laž.

Oglasi

Hazard je sam priznao da uopšte ne komunicira sa trenerom Carlom Ancelottijem što je jasan pokazatalje da se na njega ne računa.

"Između nas postoji poštovanje, ali neću reći da pričamo, kada ne pričamo. Ali insistiram da će uvijek biti poštovanja s moje strane iako ne igram", rekao je Hazard.

Iskusni ofanzivac je ove sezone u svim takmičenjima skupio 296 minuta, a uoči meča Lige prvaka protiv Liverpoola dobio je i Ancelottijev odgovor.

"Odnos nije hlada. Hazard je bio veoma iskren, ne pričamo previše možda zbog našeg karaktera. Meni je najvažnije da me i dalje poštuje, baš kao što i ja poštujem njega."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne igra zato što ima jaku konkurenciju na njegovoj poziciji i drugi igrač igra veoma dobro, a to je Vinicius", završio je trofejni stručnjak.

Hazardu ugovor traje do ljeta 2024. godine. U Realu njegovu "sedmicu" planiraju dodijeliti Vinicisu što je jasna poruka Belgijancu da može pakovati kofere.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi