Jasno je kao dan šta Francuzi rade Benzemi! Dembelu postavljeno škakljivo pitanje, reakcija je šok!

Tražio dozvolu za odgovor

Jasno je kao dan šta Francuzi rade Benzemi! Dembelu postavljeno škakljivo pitanje, reakcija je šok!

Admin Čaušević

Čini se da prljavi veš iz svlačionice Francuske izlazi na vidjelo, a žrtva svega je osvajač Zlatne lopte, Karim Benzema. Slika je postala jasnija nakon šokantne reakcije Ousmanea Dembelea na press-konferneciji poslije postavljenog pitanja o napadaču Real Madrida. Ofanzivac Barcelone je prvo pogledom tražio dozvolu da odgovori, a onda je ostao bez objašnjenja.

Karim Benzema je ogorčen. Jasno je to kao dan. "Nisam zainteresovan", bila je poruka koju je napadač Real Madrida poslao putem Instagrama. Evidentno je da sa taj odgovor odnosio na ponudu predsjednika Francuske da prisustvuje finalu Mundijala u Kataru. 

Posljednjih dana povratak Benzema u francuski tabor je glavna tema u francuskom taboru. To je ono i što najviše zanima "sedmu silu" i vrlo često postavljano pitanje na press-konferencijama popularnih Trikolora.

Tako je bilo i u petak kada je sa novinarima razgovarao Ousmane Dembele koji je do sada odigrao vrlo dobar turnir i bit će među glavnim uzdanicama Francuza u velikom finalu.

Novinari su ofanzivca Barcelone pitali da li će se Benzema pridružiti ekipi za finale, a Dembele je poput nekog djeteta prvo pogledao prema PR-u kao da traži dozvolu za odgovor.

Oglasi

"Ne znam, nisam ja trener. Nisam ja taj koji donosi odluku. Mislim da se Benzema povrijedio. Nemam objašnjenja", kazao je Dembele.

Možda i ovakvo ponašanje gdje se na uobičajna pitanja mora tražiti dozvola odgovor najbolje govori kakav "režim" vlada po pitanju statusa Benzeme.

Špekulisalo se neko vrijeme da Benzema nije omiljen u taboru Trikolora, a sve je to postalo jasno tokom Mundijala i teško je vjerovati da će se sjajni napadač više vratiti u reprezentaciju.

Poruka koja je zatvorila vrata 

Benzema se tokom sedmice potpuno oporavio, čak je odigrao i meč za Real Madrid, a koliko god to zvučalo paradokasalno postoji mogućnost da dobije medalju sa Svjetskog prventva pošto nije uklonjen sa zvaničnog FIFA zapisnika reprezentacije Francuske. 

Dojam je da napadača Reala ne vole ni većina igrača u svlačionici ni Didider Deschamps pa i ne čudi zašto se diglo dosta prašine oko 34-godišnjeg napadača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam zainteresovan", u petak je poručio Benzema i tako sebi zauvijek zatvorio vrata Trikolora dok je selektor Deschamps. 

Da stvar bude gora po Benzemu napadač Reala se suočava sa kritikama francuske javnosti koja smatra da je njegova poruka došla u pogrešno vrijeme i da bespotrebno unosi nemir i dijeli svlačinicu Galskih pijetlova pred finale protiv Argentine. 

Top Komentari

Pa kakav primjer bi bio poziv ovog igrača u reprezentaciju molim vas lijepo?Silovatelj i ucjenjivač!!!Zamisli!Treba on u zatvor a ne da je vidljiv javnosti!!!U poremećenom svijetu živimo!!
2 4
Galacticosi
Sve se oprašta osim uspjeha, Benzema je igračina za sve u Fr
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti