Otkrivena Benzemina "tamna" tajna: U Realu su sve znali, sada ceh plaćaju Saudijci!

Francuz je u problemu

Otkrivena Benzemina "tamna" tajna: U Realu su sve znali, sada ceh plaćaju Saudijci!

Admin Čaušević

Karim Benzema je na kraju prošle sezone nakon 13 godina napustio Real Madrid te je kao brojne fudbalske zvijezde iz Evrope za novu stanicu izabrao Saudijsku Arabiju, odnosno Al Ittihad.

Navijači Al Ittihada postaju nestrpljivi sa svojom najvećom zvijezdom, Karimom Benzemom.

Bivši napadač Real Madrida nije izliječio povredu koja ga je spriječila da nastupa u posljednja tri meča, a ni ovog petka, protiv Al Feihe, ne očekuje se u planiranom sastavu.

Nije bilo puno informacija otkako se Francuz povrijedio dan prije utakmice Lige prvaka protiv ekipe OKMK-a. Izašao je pred medije potpuno normalno u najavi utakmice, ali nije zaigrao.

"Zašto je povrijeđen na svakoj utakmici? Trebamo te", napisao je navijač Al Ittihada u vezi s Karimovim odsustvom.

U tom su smislu su i odgovir na posljednje objave na društvenim mrežama osvjača Zlatne lopte za 2022. godin.

Oglasi

Iako je Al Ittihad lider poraz od Al Hilala u derbiju početkom mjeseca ne pomažu da se Benzemin izostanak sa terena probavi tako lako.

Pažnju su ponovo počeli da dobijaju drugi igrači poput Romarinha ili Hamdallaha koji su bili pali u drugi plan Benzeminim dolaskom.

Benzema trenutno ima tri gola i dvije asistencije u dosadašnjem dijelu saudijskog prvenstva. Manje od samog Cristiana, Manéa, Malcoma ili Hamdallaha, nekih od najistaknutijih zvijezda takmičenja.

Francuz definitivno ne bilježi početak kakav je planirao kako fizički tako i sportski pa avantura u Saudijskoj Arabiji nije definitivno kao iz snova.

Cijelu prošlu sezonu Benzema je mučio muku sa povredama, tako nije igrao ni na Svjetskom prvenstvu, dok igrajući za Real nije bio na prepoznatljivom nivou.

Izgleda da je sada dobro čuvana Benzemina tajna sa "dotrajalošću" njegovog tijela došla do izražaja, a ceh plaćaju Saudijci i to skup pošto je plata iskusnom napadaču oko 100 miliona eura godišnje.

Nedavno se Benzema našao i na udaru francuskih ultradesničara zbog načina na koji je proslavio Dan državnosti u Saudijskoj Arabiji.

"Mislim da je on saputnik islamističke ideologije. Barem je dosljedan u tome. Želi islamistički stil života, zato je otišao u Saudijsku Arabiju", poručio je mladi vođa francuske ekstremni desnice RN, Jordan Bardella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti