Licemjerno, zar ne? Dok dijeli slatkiše djeci, Benzema izdaje Saudijce, već je izabrao novi klub!

U posljednjem meču je zabio sjajan gol

Licemjerno, zar ne? Dok dijeli slatkiše djeci, Benzema izdaje Saudijce, već je izabrao novi klub!

Admin Čaušević

Karim Benzema je ljetos stigao u Al Ittihad, a već se sprema zabiti nož u leđa Saudijcima pošto se špekuliše da je izbrao novi klub. Sve je upotpunio i objavom na Instagramu.

Rijetke su situacije kada igrači objavljuju fotogafije kluba za kojeg ne igraju i svaka objava u dresu drugog kluba izaziva dosta pažnje. To je slučaj i sa Benzemom.

U noći kad je zabio sjajan gol i donio pobjedu Al Ittihadu nad Al Akhdoudom stigla je vijest i o narednoj destinaciji osvajača Zlatne lopte za prošlu godinu.

Prije nezgodnog gostovanja Benzema je fotografisan kako dijeli slatkiše saudijskoj djeci, a sada je osvanula vijest kako Francuz već radi na svom narednom transferu.

Benzemin story koji je izazvao pažnju

Maštu mnogih je odlučio zagolicati tako što je objavio svoju fotografiju u dresu Lyona i to iz vremena kada je igrao za francuskog velikana.

Mnogi su to protumačili kao nagovještaj velikog povratka u klub gdje je u razmaku od 2005. do 2009. godine zabio 66 golova na 158 mečeva.

Oglasi

Lyon prolazi kroz više nego težak period sa američkim gadom Johnom Textorom i trenutno je zakovan za dno Ligue 1 i to bez pobjede.

Upravo su neki Benzemin story shvatili kao najavu povratka na mjesto gdje je sve počelo i navijači Lavova na legendu Real Madrida gledaju kao na spasitelja.

Sjajni golgeter je ovog ljeta nakon skoro decenije i pol napustio Kraljeve te otišao u Saudijsku Arabiju gdje mu je godišnja plata oko 100 miliona eura.

Odmah po dolasku je kazao da su Saudijskoj Arabiji osjeća kao kod kuće jer je to muslimanska zemlje te je slobodno vrijeme iskoristio i da posjeti svetu kuću muslimana - Kabu.

Ipak, čini se da ga nostalgija vuče kao Francuskoj i Lyonu pa mogućnost da se 35-godišnjak u jesen karijere vrati u matični klub definitivno ne treba odbaciti.

Top Komentari

plemic
dobar nogometaš, gofno od čovjeka.
0 2
plemic
nisam sudac da sudim, iznosim svoje mišljenje zasnovano saznanjima iz medija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi